Team Jumbo-Visma kijkt in andere sporten en shopt bij FC Groningen: 'Dit is een droomtransfer voor mij'

Team Jumbo-Visma is een ploeg die niet enkel in de wielersport kijkt, want de jongste transfer van de ploeg komt over van FC Groningen.

Tour de France 2022 stage 21

Nee, niet de in ongenade gevallen Cyril Ngonge (overigens een vriend van Remco Evenepoel) klimt op de fiets of Mike te Wierik blijkt over wielertalent te beschikken, maar Team Jumbo-Visma heeft fysiektrainer Jarno Voorintholt vastgelegd. Voorintholt heeft de voetbalclub gevraagd om mee te werken aan de overstap.

Het was namelijk een stap die hij per se wilde zetten. "Voor mij is dit een droomtransfer, waarbij ik op internationaal niveau ga werken met Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard en de nummer één wielerploeg van de wereld", verklaart hij zijn transfer. "Vergelijk het met een speler van FC Groningen die de overstap naar een internationale topclub kan maken."

Voorintholt is duidelijk in zijn nopjes met het nieuwe avontuur. "Ik had en heb het ontzettend naar m’n zin bij FC Groningen en dacht helemaal niet aan een tussentijds vertrek, maar nu deze onverwachte kans langskomt, heb ik gevraagd of hierover te praten viel. Ik ben heel blij dat FC Groningen mij deze overstap gunt."

Wat gaat hij precies doen bij Team Jumbo-Visma? "Eigenlijk wat ik ook bij FC Groningen doe. Ik ga alles doen op het fysieke vlak. Voorbereiding op trainingen en wedstrijden. Het zou kunnen dat je me bij de Tour de France gaat zien, maar ik ga me met name bezighouden met de voorbereiding erop. Dat betekent dat ik tijdens de grote koersen een minder grote rol zal hebben."

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022