Van der Spiegel reageert nu wel op uitlatingen Nys: 'Hij heeft moeite met verandering'

Sven Nys en CEO van Flanders Classics, Tomas Van Der Spiegel, zijn het duidelijk niet eens over de huidige wereldbekerkalender.

Tomas Van Den Spiegel, CEO

Sven Nys was na de wereldbeker van Dublin lyrisch over het parkoers en de sfeer, maar uitte ook kritiek op de veelheid aan wereldbekers. "Dodelijk voor onze sport", klonk het. Tomas Van Den Spiegel wenste niet te reageren op de uitlatingen van Nys, maar counterde wel door te stellen dat de vernieuwde wereldbekerkalender een succes is en dat hij de sport ziet groeien.

in de Podcast MIDMID Mondial reageert Van Den Spiegel nu toch op de kritiek van Nys. "Heel veel mensen hebben moeite met verandering, zeker als het over wielrennen gaat. Als er al eens iets veranderd, pleiten veel mensen voor status quo. Sven Nys doet dat nu ook", klinkt het.

Toch geeft Van Der Spiegel Nys ook voor een deel gelijk als het over het aantal wedstrijden gaat. "Er is teveel cross, daar ben ik het mee eens, maar er zijn niet te veel wereldbekers. Ook in andere sporten zien we zoveel wereldbekers."

"Het stoort mij een beetje dat mensen niet snappen dat veldrijden, behalve in Vlaanderen, nog altijd geen grote sport. Als die in 2030 nog wil bestaan, moeten we daar nu mee bezig zijn", aldus Tomas Van Den Spiegel.

Achtergrond
  • Photo JdM/PN/Cor Vos © 2021