Astana Qazaqstan Team presenteert nieuwe truitjes voor komend seizoen

Ook de blauwe troepen van Aleksandr Vinokoerov presenteerde de truitjes waarmee we ze volgend jaar gaan zien rondrijden.

Tour de France 2022 stage 11

Terwijl alle WorldTour teams zich momenteel aan de zonnige Spaanse kust voorbereiden op het nieuwe wegseizoen, is men ook achter de schermen druk bezig. Daarbij is het voor wielerfans vooral uitkijken naar welke tenues en welke fietsen we volgend jaar in het peloton mogen verwachten

Ploegen als Soudal-Quick Step, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates en Groupama-FDJ presenteerden eerder al hun nieuwe truitjes. Vandaag is het de beurt aan Astana Qazaqstan Team. De Qazachse formatie van Alexandr Vinokoerov kiest voor nagenoeg dezelfde trui met enkele subtiele wijzigingen.

Astana zal het komend seizoen een pak beter moeten doen. De troepen van Vinokoerov ontsnapten maar nipt aan de degradatie en wonnen amper vijf keer. Bovendien zijn ze zopas één van hun sterkhouders verloren. Miguel Angel Lopez is niet langer welkom bij Astana vanwege diens banden met de omstreden dopingarts Marco Maynar.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022