Veiling Jumbo-Visma is een succes: Tourfiets Van Aert staat nu al op 13.000 euro!

De grootste (en meest kapitaalkrachtige) wielerfans krijgen een unieke kans om te bieden op de fietsen van Jumbo-Visma renners.

Tour de France 2022 stage 18

Team Jumbo-Visma gooit 18 van hun fietsen in een veiling. De fietsen werden door de renners van Jumbo-Visma gebruikt in wedstrijden tijdens het voorbije seizoen. En daar staan wel enkele pareltjes tussen.

Zo kan u bieden op de fiets waarmee Wout van Aert dit jaar de groene puntentrui in de Ronde van Frankrijk veroverde. Niet zijn 'gewone' fiets maar een gepersonaliseerd exemplaar met een groene vork en een groen stuurlint!

Al zullen geïnteresseerden wel diep in de buidel mogen tasten. Het hoogste bod bedraagt op dit moment namelijk 13.000 euro! Hier kun je even al je spaargeld erdoorheen jagen door op de fiets te bieden (en de andere objecten van de veiling te bekijken).

Bij de groene Tourfiets van Wout van Aert hoort natuurlijk ook de groene trui. En ja, ook die trui wordt door de ploeg van Richard Plugge geveild, persoonlijk handgesigneerd door de Wout zelf.

Andere unieke exemplaren zijn de fiets van Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Die staat momenteel op 7300 euro. Ook een gesigneerd exemplaar van zijn gele trui wordt aangeboden. Verder kunnen geïnteresseerden bieden op de fiets waarmee Tom Dumoulin dit jaar de Giro reed en de Tourfiets van Marianne Vos.

De veiling verloopt via veilingplatform Catawiki en duurt nog tot 18 december. De opbrengst wil de Nederlandse succesformatie gebruiken voor de zoektocht en ontwikkeling van jonge talenten.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022