Echtgenote Rebellin deelt aangrijpend verhaal: 'Hij droomde 's nachts dat hij opnieuw de Belgische klassiekers won'

De echtgenote van Rebellin deelt een hartverscheurende getuigenis over het leven van haar man

Waalse Pijl 2009 part 2

Het is ondertussen twee weken geleden dat de wielerwereld afscheid nam van wielerlegende Davide Rebellin. De Italiaan was amper één maand met pensioen toen hij tijdens een fietsrit aangereden werd door een vrachtwagen. De renner overleefde de klap niet en de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

Rebellin laat zijn echtgenote Françcoise Antonini na, met wie hij in 2014 huwde. In het Italiaanse weekblad Oggi deelt ze een hartverscheurende getuigenis over het leven van haar man. Een leven van vele tegenslagen en pech die hem uiteindelijk ook het leven hebben gekost.

"Sinds ik hem ken zijn er altijd problemen geweest", vertelt ze. "En het was telkens opnieuw onrechtvaardig. De dag van zijn overlijden was hij naar de bank gegaan om een lening aan te vragen. Hij had net het hoger beroep verloren in een rechtszaak tegen de belastingdienst en er stond geen geld meer op zijn rekening. Ik was daar niet van op de hoogte, hij hield zoveel verborgen voor mij."

Rebellin won nochtans de rechtszaak in eerste aanleg en begreep niet waarom hij het hoger beroep verloor. "Je zult zien dat het even zal duren, maar we zullen winnen, we hebben bewijs", vertelde hij dan aan zijn echtgenote.

Ook vanwege zijn dopinggebruik was Rebellin in een rechtszaak beland. "De dopingaanklacht werd na zeven jaar in de rechtbank ingetrokken met volledige vrijspraak, maar de zilveren medaille die hij won op de Olympische Spelen in Peking kreeg hij niet terug."

"Het was zo oneerlijk en het werd hem allemaal te veel. En toch werd Davide nooit boos, hij hield alle woede voor zichzelf en reageerde telkens op dezelfde manier: hij man zijn fiets en vertrok op pad."

Dat fietsen betekende voor Rebellin dan ook alles. Hij trainde elke dag opnieuw tot wel zeven uur per dag. "Behalve op Kerstmis, die avond was voor ons. 'Hoe ouder je wordt, hoe meer je moet trainen' vertelde hij me dan. In die tien jaar dat we elkaar kennen zijn we nooit samen op vakantie geweest, fietsen was zijn leven."

"Hij fietste zelfs 's nachts. In bed hoorde ik hem soms woelen en hijgen in zijn slaap. Toen hij wakker werd, vertelde hij me dat hij gedroomd had dat hij opnieuw de Belgische klassiekers won."

Achtergrond
  • foto Cor Vos ©2009