Vader Evenepoel tempert verwachtingen over zoon: 'Zo simpel is het niet'

Remco Evenepoel maakt er geen geheim van dat hij in 2023 de Maglia Rosa mee naar huis wil nemen. Volgens zijn vader is dat echter helemaal geen vanzelfsprekendheid.

Giro d'Italia 2021 stage - 9

Patrick Evenepoel mocht, bij afwezigheid van diens zoon, de Vlaams Sportjuweel in ontvangst nemen. Remco wint zo al zijn zesde Trofee na een waanzinnig droomseizoen met als uitschieters Luik-Bastenaken-Luik, de eindzege in de Vuelta én de wereldtitel.

"Het zal zeer moeilijk worden voor Remco om dit nog te evenaren", vertelt de vader van Evenepoel aan VRT nws. "Hij heeft wel enkele doelen, maar zeker met de druk van die wereldkampioentrui om de schouders, wordt het afwachten."

Zijn grote droom kennen we ondertussen al. Evenepoel wil de drie grote ronden winnen en kan met de eindzege in de Vuelta al ééntje afvinken. Komend seizoen maakt hij jacht op de roze trui. Zijn gele droom zal hij pas ten vroegste in 2024 proberen waar te maken.

Patrick Evenepoel tempert echter de verwachtingen over de Giro ambities van zijn zoon. "Iedereen denkt dat Remco nu vlug eens de Giro gaat winnen, maar zo simpel is het niet. De Giro moet nog altijd verreden worden."

Toch vreest hij niet dat die druk Remco parten zal spelen. "Remco gaat totaal anders om met die druk. Hij is helemaal veranderd, zijn mindset is veranderd. Hij heeft veel boeken daarover gelezen en het is een totaal andere persoon geworden", aldus Patrick Evenepoel.

Remco Evenepoel werkt op dit moment zijn winterkilometers af met zijn team in het zonnige Calpe. Volgend seizoen begint hij er al heel vroeg aan. Over een goede maand (22 januari) staat hij namelijk aan de start van de Vuelta a San Juan.

Achtergrond
  • Photo LB/RB/Cor Vos © 2021