Video | Puck Pieterse snowboardt Val di Sole-rondje met GoPro... Nee, toch maar op de fiets!

Ambieert Puck Pieterse ook nog een snowboardcarrière? Mooie en grappige video, waarbij je ook een goede indruk krijgt hoe het is om met de fiets door de sneeuw te ploeteren.

Vorige week lieten we al zien hoe Puck Pieterse met de GoPro door de modder ploegde in Dublin en daar al babbelend met Ierse toerfietsers tot de conclusie kwam dat het een prima parkoers was.

Nu willen we niet elke week de parkoersvideo van Puck op onze site zetten (alhoewel het echt leuke en interessante filmpjes zijn), maar ook deze week gaf ze ons weer genoeg aanleiding...

Pieterse lijkt in haar video in wintersportoord Val di Sole namelijk eerst met haar snowboard het rondje te willen doen. De Amersfoortse begint de video met snowboard in haar handen en skikleding aan. Alleen al voor de moeite van het meenemen van snowboard en skikleding een duimpje omhoog!

Even later banjert ze toch in haar beloftenregenboogtrui en met fiets op de schouders door de sneeuw om het parkoers op de fiets te verkennen. Ze praat daarbij wat met Alpecin-Belg Niels Vandeputte en de Nederlandse crossster Manon Bakker. Daarij doet ze uit de doeken dat ze vorig jaar een kapotte helm opliep bij de parkoersverkenning.

Puck Pieterse maakt elke week een video van het parkoers en zet die op haar YouTube-kanaal. Vorige week in Dublin maakte ze er in de wedstrijd een mooie strijd van met Fem van Empel, waarin ze uiteindelijk nipt tweede werd. Vandaag starten ze allebei weer, vanaf 12.55 uur te zien op Eurosport 1.

De mannen zijn vanaf 14.00 uur te zien op die zender. Daar rijden Wout van Aert en Tom Pidcock niet, maar Mathieu van der Poel is wel te bewonderen in de Italiaanse sneeuw.

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube Puck Pieterse