Eli Iserbyt hoopt in Val di Sole zijn probleem te maskeren: 'Mijn rug is weer slechter geworden'

Eli Iserbyt start vanmiddag weliswaar in Val di Sole, maar door zijn weer verergerde rugproblemen zonder verwachtingen.

Telenet Superprestige cyclocross race Boom 2022

Het begon allemaal met Mathieu van der Poel, die sinds halverwege 2021 met serieuze rugproblemen kampte. Zijn gehele cross-seizoen ging vorig jaar zo'n beetje in rook op. Waar de Nederlander weer het goede gevoel heeft, daar kampen andere crossers wel met pijntjes. Thibau Nys kan niet voluit gaan door zijn rug, terwijl ook Eli Iserbyt kampt met zenuwpijn in de rug.

Iserbyt is er eerder dit seizoen voor naar de arts geweest en die vertelde dat het geen kwaad kon om te blijven veldrijden. De Vlaming doet aardig mee de laatste weken, maar mist net dat beetje extra dat hij normaal wel heeft en sinds de cross in Dublin van vorig weekend is het probleem weer erger geworden. "Mijn rug is weer slechter geworden, ja. In het laatste kwart van de cross trok ik mijn rug scheef. Het kostte me afgelopen week twee dagen training."

Iserbyt heeft zelfs even overwogen om niet te starten in Val di Sole, maar hij is toch naar Italië afgereisd. "In de sneeuw haalt techniek wat meer de bovenhand en kan ik mijn probleem misschien een beetje maskeren. Toch vrees ik dat de hinder jammergenoeg zal aanhouden tot en met het einde van het cross-seizoen."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022 -