Puck Pieterse is de Koningin van de sneeuw, van Empel komt hard ten val

De vrouwen streden deze namiddag om de zege in de wereldbeker van Val di Sole. Het parkoers in het Italiaanse skioord is volledig ondergesneeuwd en ligt er verraderlijk bij met hele gladde passages.

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole women

De Italiaanse Silvia Persico dook als eerst de sneeuw in, maar moest die leiderspositie na een val al snel weer afstaan. Fem van Empel mistte haar start volledig en dook pas al 11e het veld in. Ceylin Alvarado en Puck Pieterse waren wel goed vertrokken.

Na een gemiste start knalde Van Empel ook nog eens keihard tegen een paal. Ze schreeuwde het uit van de pijn en rilde van de koude. Uiteindelijk werd ze op een brancard weg gebracht, maar al snel bleek dat de schade meeviel, Van Empel hoeft niet naar het ziekenhuis.

Pieterse wist zich met haar MTB-skills wel een weg te banen tussen de sneeuw en het ijs. Ze ging er al snel solo van door en reed een foutloze omloop. Thuisrijdster Persico daarentegen stapelde de foutjes en valpartijen op. Conditioneel is ze echter meer dan in orde en samen met Alvarado maakte ze jacht op de leidster.

Pieterse reed uiteindelijk solo naar de zege en mag zich sneeuwkoningin noemen. Alvarado werd knap tweede en de Italiaanse Persico moest na een zoveelste glijdpartij haar podiumplaats nog afstaan aan de Nederlandse Manon Bakker.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022