Michael Vanthourenhout verbaasd over Van der Poel: 'Dacht dat hij ging tonen hoe je over ijs moet rijden'

Michael Vanthourenhout stond ver boven de rest tijdens de Wereldbeker van Val di Sole. Tot verrassing van hemzelf.

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole men ELITE

Dat vertelde Vanthourenhout, die met het EK, Overijse en Val di Sole dit seizoen al drie grote overwinningen geboekt heeft, na afloop van de cross in Italië. "Het ging heel goed. Het was de bedoeling om zo weinig mogelijk fouten te maken, want iedereen heeft er zeker wel eentje gemaakt. Het was dan ook erg verraderlijk vandaag en iedere ronde werd het gladder en gladder."

Wie zich een stuk minder vermaakte, was Mathieu van der Poel. Die was erg onzeker op de gladde ondergrond. "Ik had niet verwacht zo lang aan de leiding te rijden, want eigenlijk dacht ik dat Mathieu eens ging tonen hoe er op ijs moest gereden worden. Ik wist alleen niet waar hij zat en heb gewoon mijn eigen koers gereden", aldus Vanthourenhout voor de camera's van Proximus Pickx.

Vanthourenhout vocht uiteindelijk een strijd uit met een andere renner van Alpecin-Deceuninck: Niels Vandeputte. Die versloeg hij glansrijk. "Volgens mij is de kunst op een parkoers als dit om je fiets zo veel mogelijk het werk te laten doen. Als je probeert tegen te sturen, lig je onderuit. Ik hoop aan dit succes een verlengstuk te breien tijdens de kerstperiode."

Cyclocross
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022