Alpecin-Deceuninck haalt opnieuw renner binnen via Zwift Academy

De 25-jarige Luca Vergallito mag zich opmaken voor een carrière als profrenner. De Italiaan won de Zwift Academy en mag zich voegen bij de troepen van Alpecin-Deceuninck.

Tour de France 2022 Team Presentation

Het is een ongebruikelijke manier om een profcontract te bekomen, maar het is Luca Vergallito toch gelukt. Via het populaire trainingsplatform Zwift konden amateurrenners bewijzen wat ze waard zijn. De winnaar werd beloond met een profcontract bij Alpecin-Deceuninck en wordt zo ploegmakker van Mathieu van der Poel.

In 2020 werd Jay Vine op dezelfde manier prof bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft. Dat hij wel degelijk over het nodige talent beschikte, bewees de Australiër door het voorbije seizoen twee ritzeges in de Vuelta te pakken.

Vergallito is uiteraard dolenthousiast met het aanbod. "Profrenner worden is altijd mijn doel geweest en al van kinds af aan draag ik het wielrennen in mijn hart. Ik weet dat ik veel werk voor de boeg heb, maar ik ben er klaar voor en zal mijn uiterste best doen. Ik ben Alpecin-Deceuninck en Zwift heel dankbaar voor de kans die ze mij geven en zal mijn best doen om te bewijzen wat ik waard ben."

Bij de vrouwen won de nog maar 22-jarige Britse Alex Morrice de Zwift Academy. Zij werd beloond met een profcontract bij de succesvolle vrouwenformatie Canyon SRAM van waar onder meer Katarzyna Niewiadoma rijdt.

Alpecin-Deceuninck mag zich vanaf 2023 tot de WorldTour rekenen. Helaas zal dat zonder sterkhouders Jay Vine en Tim Merlier zijn, die andere oorden opzoeken. De voornaamste nieuwkomers zijn Søren Kragh Andersen en Quinten Hermans.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022