Franse talent Laurence wordt ploeggenoot van Mathieu van der Poel: 'Ik zal hier de beste versie van mezelf worden'

Een slimme zet van Alpecin-Deceuninck, want de ploeg shopt bij het opgeheven B&B Hotels-KTM en legt Axel Laurence vast.

Bretagne Classic - Ouest - France 2022

De hoofdmacht van Alpecin-Deceuninck zat echter al vol, waardoor de Roodhooftjes Laurence enkel een plek konden aanbieden in de opleidingsploeg. De 21-jarige Laurence heeft voor 2024 echter al de zekerheid gekregen dat hij kan overstappen naar de hoofdmacht van het Belgische team.

"Ik ben heel trots op deze stap", vertelt Laurence op de sociale media-accounts van zijn nieuwe ploeg. "Ik ben ervan overtuigd dat ik me hier verder kan ontwikkelen en dat ik stap voor stap zal groeien richting de beste versie van mezelf. Ik twijfel er niet aan dat dit een heel mooi verhaal gaat worden."

Laurence is een typische renner voor Alpecin-Deceuninck. Een renner die een goede sprint heeft, maar ook iemand die een heuveltje kan overleven. Hij won in 2022 een rit in de Ronde van Kroatië door Jonathan Milan en Matej Mohoric erop te leggen in de sprint. Zijn grootste wapenfeit is echter de tweede plek in de Bretagne Classic-Ouest France.

Laurence eindigde in de Franse semiklassieker net achter winnaar Wout van Aert, maar bleef verschillende grote namen voor. Onder anderen Arnaud De Lie, Biniam Girmay en Oliver Naesen eindigden die dag ook bij de eerste tien.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022