Puck Pieterse viert overwinning Val di Sole met... 5 uur lang snowboarden

Dat was een bijzondere activiteit op haar Strava gisteren! (En wat een afstand ook..)

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole women

Ze had haar snowboard dus niet alleen meegenomen voor de grappige intro van het filmpje waarin ze met een GoPro aan haar lijf een rondje over het parkoers in Val di Sole rijdt. Puck Pieterse gebruikte haar snowboard namelijk een dag later ook nog even..

En even is een understatement! Na haar superieure zege op de fiets in de sneeuw ging ze een dag later niet even uitfietsen, maar was het 'uitboarden' geblazen. Vijf uur lang was er sneeuwpret voor Puck Pieterse op de pistes van Val di Sole.

In die tijd legde ze meer dan 50 kilometer af op haar board. Pieterse kennende zal ze er misschien ook wel even een sprongetje hebben uitgegooid? Met of zonder sprongetje, het is mooi en tekenend voor de ploeg van de gebroeders Roodhooft dat Pieterse toestemming kreeg om even de zinnen te verzetten met een dagje boarden.

Na dit dagje boarden gaat de focus ongetwijfeld weer op de cross bij de jonge Amersfoortse, want er staat een belangrijke periode voor de deur. In de Kerstperiode is het druk, drukker, drukst voor de dames en heren veldrijdster.

Op 23 december staat de cross van Mol op het programma. Op Tweede Kerstdag is er de wereldbekermanche in Gavere. Daarna staan er op 27, 28 en 30 december ook nog crossen op het programma, in respectievelijk Heusden-Zolder, Diegem en Loenhout.

Pelotonpraat
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022