Stybar dacht aan transfer naar Alpecin-Deceuninck van maatje Van der Poel: 'Maar ze vonden me te oud'

Na twaalf jaar Quick-Step rijdt Zdenek Stybar in 2023 voor Team Jayco AlUla. Bij vriend Mathieu van der Poel kon hij niet terecht.

Kiremko Nacht van Woerden men elite 2022

Het leek ergens een simpele optelsom. Met zijn verleden (en heden) in de cross en het feit dat hij regelmatig samen traint met Mathieu van der Poel, was het geen gekke gedachte dat Zdenek Stybar naar Alpecin-Deceuninck zou trekken toen bleek dat zijn contract bij Soudal Quick-Step niet verlengd zou worden. De ploeg van de Roodhooftjes had echter geen interesse.

Stybar vertelde erover in de podcast De Rode Lantaarn. "Ik dacht ook dat het een goede optie was, want er zou een goede klik zijn met Mathieu. Ook in de koers zou die er zijn, denk ik. Plus het cross en gravelverhaal voor in de toekomst. Maar ik ben te oud voor de ploeg, Alpecin-Deceuninck wilde niet in me investeren."

De net 37-jarige Stybar woont in de buurt van Van der Poel. "Als we beiden in België zijn, trainen we regelmatig samen. Dat begon eigenlijk tijdens de lockdown en toen hebben we elkaar helemaal kapotgereden. Het laatste uur was dan echt koers. Het is moeilijk een trainingspartner te vinden die een hele training goed kan doorrijden. Die echt naast jou kan rijden. Qua trainingsmaten hebben we elkaar gevonden."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022