HomeColumnsColumn | Met deze 17 wielrenners zou ik, om zeer uiteenlopende redenen,...

Column | Met deze 17 wielrenners zou ik, om zeer uiteenlopende redenen, graag eens aan het kerstdiner zitten

Onze redacteur filosofeert over met wie hij aan het kerstdiner zou willen zitten. Hij komt tot een bijzonder lijstje wielrenners...

Onlangs wierp het Twitter-account van GCN Racing de vraag op met welke drie wielrenners zij graag eens aan het kerstdiner zouden zitten. Ze kwamen tot Annemiek van Vleuten, Tom Pidcock en Greg Lemond.

De tweet dateert alweer van 16 december, meer dan een week geleden dus, maar de vraag bleef door mijn hoofd spoken. De eerste conclusie was dat wielrenners en wielrenster zulke fijne mensen zijn dat ik het niet bij drie kon laten.

De tweede conclusie was dat er vele verschillende redenen zijn waarom ik met vele verschillende (ex-)wielrenners aan de kerstdis zou willen zitten. Ik heb het maar gewoon eens opgeschreven

Wie weet vindt er een kerstwonder plaats en zit ik morgen ineens met een van deze mensen aan tafel – ik zou er niet eens heel gek van op staan te kijken, want de onvolprezen Arie Ribbens was een paar jaar geleden de verrassingsact op mijn dertigste verjaardag.

Dus, daar gaan we…

Geit en de GOAT

Uiteraard met 1) Mathieu van der Poel, al was het maar om te zien of er Pizza Hawaï op het menu staat in huize Van der Poel.

Maar dan natuurlijk ook 2) Wout van Aert. Die heeft geiten op z’n erf rondlopen en ik heb nog nooit geit gehad.

Over geiten gesproken: 3) Marianne Vos mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Voor de GOAT van de wielersport zou ik een zeven jaar durende kookcursus bij sterrenchef Jonnie Boer volgen, zodat ik haar een maaltje kan voorschotelen dat een beetje recht aan doet aan haar prestaties.

Dineren met 4) Alejandro Valverde lijkt me niet per se heel gezellig, maar toch noteer ik ‘m, puur om erachter te komen of zo’n diner even lang duurt als z’n carrière – Spanjaarden houden natuurlijk wel van lang tafelen. Ik kijk nu al uit naar de specialiteit van het huis ‘Morcilla a la Piti’ – Bloedworst a la Piti – geserveerd op een bedje met een infuus erbij.

Gourmetten met Tom

Gezellig wordt het wel met 5) Bram Tankink. Die schuift natuurlijk wel pas aan als de rest van de tafel al aan de derde gang zit (‘Zijn ze al begonnen met eten? Neeeee, haha, neeeee joh, hahaha. Echt? Oooohhh’). Die rest van de tafel bestaat uit 6) Laurens ten Dam, die de drank verzorgt (Barolo), 7) en Karsten Kroon, die het vlees verzorgt. Niemand kan immers beter dieren spotten dan hij.

Bij dat gezelschap zou 8) Tom Dumoulin ook heel goed passen, maar met hem wil ik alleen zijn. We gaan dan heel ongecompliceerd gourmetten. Vienetta als toetje. Even geen moeilijk gedoe, daar is Tom aan toe.

Italianen

Precies dat menu zou ik ook met de Italianen 9) Filippo Ganna, 10) Alberto Bettiol, 11) Giulio Ciccone en 12) Domenico Pozzovivo gaan eten, puur om ze te fucken. Italianen bij een gourmetstel en ze minipannenkoekjes laten bakken, ik kan niet wachten. En dan na afloop van het pannetjesgedoe in de walmen nog zo’n oer-Hollandse ijsstaaf met Italiaanse naam presenteren. Om het af te maken breek ik voor hun ogen nog een hand vol spaghetti doormidden, voor het geval ze nog niet in tranen waren.

Bij dat diner schuift ook 13) Gianni Moscon nog aan, want geen kerstdiner zonder racistische grapjesoom aan tafel natuurlijk.

Wheelie over de tafel

Niet echt in de kersttraditie ‘vrede op aarde’ hè, dat stukje over de Italianen? Snel weer terug in de kerstsfeer en met wie kan dat beter dan met 14) Robert Gesink aan tafel, die ik al eens uitriep tot de fijnste vent van het peloton. Hoppa, 15) Heinrich Haussler erbij omdat die zo mooi kan vertellen over zijn liefde voor de fiets en het crossen.

De grappigste wielrenner met zijn typisch Britse – of is het Welshe dan? – humor is 16) Geraint Thomas. Met hem zou het waarschijnlijk uitlopen op een bachanaal van heb ik jou daar. Net als we om 3.00 uur ’s nachts er een eind aan willen breien komt 17) Puck Pieterse met een wheelie over tafel binnenrijden.

Fijne kerst!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Belgische renner Julian Mertens in kunstmatige coma na ongeval op training

Team Bingoal WB meldt op sociale media dat de 25-jarige Belgische renner Julian Mertens...

Victor Campenaerts maakt zich gereed voor comeback: ‘Soms dacht ik echt: wat doe ik met mijn leven?’

Victor Campenaerts liep een breuk in zijn wervelkolom op na een valpartij in Bredene...

Lotto Dstny wil af van Ridley: financieel ongenoegen en problemen met materiaal zorgen voor spanningen

Lotto Dstny rijdt al 12 jaar rond met de fietsen van het Belgische Ridley....

📸 Bahrain-Victorious trekt met nieuwe outfit én fiets naar Tour

De laatste jaren maken veel WorldTour-ploegen er een gewoonte van om voor een grote...

Meer zoals dit

Column | Ik heb tijdens deze Giro mijn G-spot gevonden

Volgens Wikipedia is het bestaan van de zogenaamde G-spot onzeker en als-ie dan al...

Column | In deze Giro is Jens ‘Go get them tiger!’ Voigt tot nu toe het onomstreden hoogtepunt

Het is onder commentatoren een goed gebruik om op den duur de koers even...

Column | Met gevaar voor eigen leven schrijf ik: ik vind mensen op de racefiets met oortjes in maar gek (en gevaarlijk)

Na deze column zal ik me waarschijnlijk beter moeten verstoppen dan Osama Bin Laden,...