Wat een spanning! Van Aert wint sprint na zenuwslopende tweestrijd met Van der Poel

Wout van Aert klopte Mathieu van der Poel in de sprint op een vliegensvlugge omloop in Heusden-Zolder

Superprestige cyclocross Heusden-Zolder 2022 elite men

In Heusden-Zolder kregen de renners een geheel ander decor voorgeschoteld dan gisteren in Gavere. Geen loodzware modderomloop, maar een vliegmeeting op een uitgedroogde ondergrond.

Thijs Aerts dook als eerste het veld in. Van der Poel en Van Aert kenden eveneens een kanonstart en reden op positie drie en vier. Wereldkampioen Pidcock miste alweer zijn start en zat wat verderop in het pak.

Na amper vijf minuten maakten Van der Poel en Van Aert er al een tweestrijd van en dat kon het talrijk opgedaagde publiek wel waarderen. Onder luid gejuich lieten de twee tenoren hun technische kunstjes zien op een vliegensvlugge omloop.

Bij de eerste passage aan de finish hadden ze al een kloof van 20 seconden geslagen. Pidcock, Vanthourenhout en Hermans jaagden in de achtervolging. Eli Iserbyt was nergens te bespeuren.

Van der Poel en Van Aert deelden voortdurend prikjes uit en zetten elkaar stevig onder druk, maar geen van beiden weigerde de rol te lossen. In de afdalingen was de Nederlander duidelijk de betere, hij kan er dan ook zijn technische skills uit het mountainbiken uitspelen. Van Aert kon die gaatjes wel telkens weer dichtrijden.

De twee maakten er tot op het einde een razendspannende tweestrijd van zoals vanouds en zo werd de zege uiteindelijk uitgevochten in een sprintduel. Helaas schoot Van der Poel uit zijn pedaal en gooide hij al snel de de handdoek in de ring. Van Aert mag zo Heusden-Zolder op zijn palmares bijschrijven. Lars van der Haar was met een derde plaats 'best of the rest'.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022