Ontgoochelde Van der Poel: 'We waren echt aan elkaar gewaagd'

In Heusden-Zolder wist Wout van Aert zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel te kloppen in een sprint, die helaas ontsierd werd omdat Van der Poel uit zijn klikpedaal schoot.

Superprestige cyclocross Heusden-Zolder 2022 elite men

De wedstrijd kon haast niet spannender worden. Beide heren trokken er al na vijf minuten van door en deelden voortdurend prikjes uit naar elkaar. Geen van beide slaagde erin weg te rijden waardoor de zege uitgevochten werd in een sprintduel. Helaas kwam Van der Poel niet tot sprinten, hij schoot uit zijn klikpedaal en gooide meteen de handdoek in de ring.

Van der Poel reageerde uiteraard ontgoocheld na afloop. "Ik wou er een lange sprint van maken. Jammer genoeg schiet ik bij het begin van de sprint uit mijn klikpedaal. Ik ben wel teleurgesteld, want we waren echt aan elkaar gewaagd vandaag."

Van der Poel probeerde meerdere keren Van Aert af te schudden, maar slaagde daar niet in. "Ik heb tot twee keer toe geprobeerd om druk te zetten. Vooral in het laatste technische gedeelte hoopte ik nog het verschil te maken. Maar dat lukte niet. Zolder is een moeilijke wedstrijd om iemand uit het wiel te krijgen."

"Als je Van Aert met je meekrijgt, weet je dat je met twee onderweg bent voor de rest van de wedstrijd”, aldus Mathieu van der Poel.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022