Puck Pieterse is Shirin van Anrooij te snel af in Diegem: 'Soms heb ik er zoveel zin in dat ik opeens een gat heb'

In Diegem werd het wederom een strijd tussen Puck Pieterse en Shirin van Anrooij. De renster van Alpecin-Deceuninck was de sterkste.

SuperPrestige veldrijden - Diegem 2022 women

Gisteren in Heusden-Zolder waren de jonge Puck Pieterse en Shirin van Anrooij er niet bij. Gezien hun leeftijd rijden ze een wat beperkter programma. Maar na een dagje rust hield dat in dat ze er in de avondcross van Diegem wel weer bij waren.

En wie de vrouwencross dit seizoen volgt, weet dan dat zij - normaal gesproken samen met Fem van Empel, maar die is geblesseerd - de dienst uitmaken. Dat was ook zo tijdens de Superprestige van Diegem, maar Van Anrooij moest wel van ver komen.

De Zeeuwse miste haar start en was op achtervolgen aangewezen. Pieterse startte wel goed en leek in eerste instantie onbedreigd solo op de zege af te stevenen. Maar Van Anrooij kwam sterk terug en was met twee ronden te gaan tot op 7 seconden genaderd (iets daarvoor was het verschil zelfs nog iets kleiner).

Met wat uitmuntende evenwichtskunst op de schuine kant breidde Pieterse haar voorsprong weer wat uit. Ook het springen over de balkjes leverde haar telkens wat tijd op. De Amersfoortse liep weer een paar seconden uit en ging met 13 seconden voorsprong de laatste ronde in. De veer bij Van Anrooij was gebroken, want in de slotronde liep Pieterse nog wat verder uit. Haar reactie lees je onder de uitslag.

Ondertussen was het daarachter spannend voor het klassement van de Superprestige tussen Inge van der Heijden, Ceylin Alvarado en Denise Betsema. Alvarado werd best of the rest en nam de leiding over in het algemeen klassement van Betsema, die pas achtste werd.

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Pieterse

"Op een gegeven moment merkte ik dat Shirin dichtbij kwam. Toen begon ik een beetje te stressen en twijfelen of ik in zou houden. Maar toen wist ik ook dat na de zandbak met de balken mijn stuk zou komen; daarna ging ik volle bak de laatste twee ronden in. Het was geen tactiek om snel te starten. Soms heb ik er gewoon zoveel zin in en start ik daardoor zo hard dat ik meteen een gat heb, haha."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022