Wout van Aert ergert zich rot aan woke-debat: 'Gaat de verkeerde kant op'

Er moet Wout van Aert iets van het hart, en deze keer gaat het niet over de koers! Hij is namelijk niet zo'n grote fan van het hele wokegedoe.

teamtraining Team Jumbo Visma 2022

Wout van Aert kan terugblikken op een seizoen met gemengde gevoelens. De kopman van Jumbo-Visma reed een fenomenale Tour en behaalde ook in het voorjaar enkele mooie zeges, maar slaagde er opnieuw niet in de Ronde van Vlaanderen of Parijs Roubaix op zijn palmares te zetten. Ook naast de fiets stoorde hij zich aan enkele zaken.

In een interview met Het Nieuwsblad werd Van Aert gevraagd naar wat hij de meest betreurenswaardige trend van 2022 vindt. "Het hele woke-debat", was zijn antwoord.

"Ik zie het soms doorslaan naar de verkeerde kant. Je moet tegenwoordig zo oppassen met welke mening je verkondigt. Zelfs geen mening hebben is vaak al fout. Je moet vooral heel hard roepen: Ik ben woke. Anders ben je al bijna per definitie discriminerend."

Als voorbeeld haalt Van Aert de zwartepietendiscussie aan. "Ik heb dat vroeger nooit geassocieerd met onderdrukking van wie dan ook. Het stoort mij geweldig dat dat er tegenwoordig allemaal bijgesleurd wordt", aldus Wout van Aert.

Achtergrond
  • Photo: BB/JV/Cor Vos © 2022