Shirin van Anrooij verreweg de sterkste in cross der afwezigen, nog jongere Nederlandse jonkies ook sterk

Veel afwezigen in Loenhout en daardoor zagen we wat andere namen vooraan. Shirin van Anrooij was er wel en won met grote voorsprong.

Loenhout Azencross 2022

De Azencross in Loenhout is geen klassementscross en mede daardoor had Shirin van Anrooij eigenlijk het rijk alleen in een zeer modderige cross. Ze was dan ook oppermachtig en boekte haar derde zege van het seizoen.

Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado en Inge van der Heijden zetten alles op de klassementen, de jonge Puck Pieterse kiest gedoseerd haar crossen uit, Lucinda Brand was er ook niet bij, Fem van Empel zien vanwege blessureleed in het nieuwe jaar pas terug en Annemarie Worst is er er helaas weer uit met dezelfde blessure als waar ze net van terug was.

Nu was Shirin van Anrooij sowieso al wel (samen met Puck Pieterse), maar met deze waslijst aan afwezigen gold dat al helemaal. Na haar inmiddels traditionele wat mindere start nam ze dan ook al snel het heft in handen. Halverwege de eerste ronde kwam ze aan kop en die stond ze niet meer af. Ze finishte met grote voorsprong op de rest.

Achter Van Anrooij zagen we dus wat andere namen. De jonge (19) Luxemburgse Marie Schreiber liet zich zien en reed naar een tweede plek. Ook de nog jongere Nederlandse vrouwen Leonie Bentveld (18) en Lauren Molengraaf (17) lieten zich zien. Hieronder zie je de uitslag.

Results powered by FirstCycling.com

Voor de 'klassementsvrouwen' staat er op Nieuwjaarsdag de cross in Baal op het programma. Shirin van Anrooij kan even bijkiomen van de drukke kerstperiode. We zien haar weer terug op 5 januari in Koksijde, waar ze op haar geliefde zand mag rijden.

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022