Video | Renners Soudal QuickStep laten zien wat ze allemaal in de sportschool doen

De tijd dat wielrennen alleen maar heel veel fietsen is, ligt achter ons. Bij Soudal QuickStep geven ze een mooi kijkje in keuken, of de gym beter gezegd..

Sparkassen Muensterland Giro 2022

Vroeger was fietsen alleen maar fietsen. Gewoon zoveel mogelijk kilometers maken op de tweewieler en dan zou het wel goedkomen, was het credo. Een video van Soudal QuickStep laat zien dat het er heden ten dage heel anders aan toegaat.

Ergens in een donker hoekje van YouTube zijn nog beelden te vinden van Joop Zoetemelk die zich amper kan opdrukken met z'n bovenarmen als luciferstokjes. Van iets als oefeningen voor de core stability had hij waarschijnlijk nog nooit gehoord.

Met de intrede van de wetenschap in het wielrennen is dat helemaal veranderd. Er wordt óp de fiets op wetenschappelijke basis getraind, maar er is ook steeds meer het besef gekomen dat andere oefeningen van belang zijn om bijvoorbeeld rugproblemen zoveel mogelijk te kunnen voorkomen.

Hieronder zie je dan ook Fabio Jakobsen nog een aardig - al zal Harry Lavreysen het waarschijnlijk met één hand doen.. - gewicht de lucht in duwen. Ook zijn hij en anderen in de weer op rubberen ballen.

Soudal Quickstep start het seizoen halverwege januari in de de Santos Tour Down Under. De Italianen Davide Ballerini en Mattia Cattaneo zullen daar sowieso aan het vertrek staan. 22 januari start de ploeg ook in de Argentijnse Ronde van San Juan. Daar zal niemand minder dan Remco Evenepoel acte de présence geven.

Achtergrond
  • Photo: Rene Ohlgen/Cor Vos © 2022