Fem van Empel soleert weergaloos naar zege bij wederoptreden in Baal

De concurrentie stond er bij en keek er naar. Van Empel soleerde op nieuwjaarsdag naar de overwinning met een voorsprong van maar liefst twee minuten op Lucinda Brand!

Wereldbeker Cyclocross Race in Dublin 2022 women elite

Zoek niet naar Puck Pieterse of Shirin van Anrooij in Baal. Zij herstellen nog van een stevige feestnacht en zijn er niet bij. Wie wel haar wederoptreden maakt op Nieuwjaarsdag is Fem van Empel. Het Nederlandse supertalent is hersteld na een harde crash in Val di Sole waar ze enkele kneuzingen opliep. Het is overigens haar allereerste koers in de kleuren van Jumbo-Visma.

Op een vrij vettige omloop, was iedereen goed vertrokken. Alvarado maakte al snel een foutje op de schuine kanten waardoor ze het pak ophield en Van Empel een kloof kon slaan. Ze bouwde haar voorsprong gestaag uit. In de achtervolging maakte Alvarado, Brand en Betsema jacht op de Europese kampioene.

Bij de eerste passage aan de finish had ze al een voorsprong van zo'n 20 seconden bijeengesprokkeld. Een gefrustreerde Alvarado beleefde duidelijk niet haar beste dag. Ze stapelde de foutjes op en moest na drie ronden al meer dan één minuut prijsgeven op haar landgenote Van Empel, die in de modder van Baal wel een parkoers op haar maat vindt. Lucinda Brand volgde al op 45 seconden.

Van Empel amuseerde zich moederziel alleen en zo leek de wedstrijd al vroeg beslist. Bij het ingaan van de slotronde zette ze eerste achtervolger Lucinda Brand al op één minuut! Alvarado ploeterde verder door de modder op twee minuten.

Fem van Empel kon zo de Nieuwjaarscross in Baal op haar palmares bijschrijven. Ze is overduidelijk hersteld van haar blessures en won met een fenomenale voorsprong van twee minuten op nummer twee Lucinda Brand. Alvarado kwam als derde binnen.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022