Video | Pidcock slaat over de kop, blesseert zich en vergooit zege in Baal, Iserbyt wint

Zonder Van der Poel en Van Aert zou je denken dat het een eitje was voor Tom Pidcock in Baal. Maar het liep heel anders!

GP Sven Nys Cyclocross race in Baal,2023 elite men

De Nieuwjaarscross in Baal, ook wel de GP Sven Nys moest het doen zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die we dinsdag in Herentals weer aan de start zien. Tom Pidcock was er wel en dus was hij automatisch de grote favoriet in de X2O-cross.

Maar een solo van begin tot eind aan kop werd het net niet. In de eerste ronde koos het Bingoal Pauwels Sauzen-duo Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt brutaal voor de aanval. Pidcock leek even op gang te moeten komen in derde positie, maar stelde in de tweede ronde orde op zaken en nam de leiding.

Die stond hij niet meer af gedurende de rest van de wedstrijd, tot het noodlot in de laatste ronde toesloeg. Pidcock reed tegen een doek aan en sloeg over de kop het publiek in.

Iserbyt profiteerde en won in extremis, alhoewel Pidcock nog wel even probeerde na z'n val. Maar met een bebloed scheenbeen was het geen doen meer voor de Brit. Achter Michael Vanthourenhout eindigde hij als derde. Lars van der Haar was op de vierde plek de beste Nederlander.

Cyclocross
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023