Emotionele Eli Iserbyt dacht aan stoppen: 'Heel moeilijk gehad de laatste twee maanden'

Niet Tom Pidcock, maar Eli Iserbyt mocht zegevieren in de Nieuwjaarscross van Baal. De wereldkampioen leek nochtans op weg naar de overwinning, maar ging in de slotronde onderuit op de heuveltjes en kwam in het publiek terecht.

GP Sven Nys Cyclocross race in Baal,2023 elite men

Eli Iserbyt pakt zo zijn eerste overwinning op twee maanden tijd en reageerde dan ook bijzonder emotioneel. "Ik wil mijn entourage en de ploeg bedanken en iedereen die in me bleef geloven", vertelde hij in het flashinterview. "Ik dank ook Michael want hij heeft me opgepept om er de laatste ronden vol voor te gaan. De laatste twee maanden waren zeker niet gemakkelijk. Ik twijfelde tussen stoppen of doorgaan met mijn seizoen."

"Het was een zeer verraderlijk parkoers. Drie ronden voor het einde vond ik het goede spoor op de klim en ik wist als ik daar op kop zat dat ik het verschil wel kon maken."

Het ging al een tijdje minder goed met Iserbyt. Blessures zorgden er voor dat hij niet op zijn beste niveau kon presteren, maar hij kreeg ook veel kritiek. "Als je iedere dag met pijn leeft, er mee op staat en er mee gaat slapen, niet alleen op de fiets, dan is dat heel moeilijk. Dan krijg ik er ook nog eens die commentaar bij hier en daar. Zeker niet gemakkelijk voor mij. Ook met de aanwezigheid van de grote drie worden onze prestaties wat negatiever bekeken."

"Nu voel ik me terug beter en die overwinning doet me wel deugd", aldus Eli Iserbyt.

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023