Verrassende seizoensvoorbereiding Peter Sagan: in blote bast op skipiste...

We kennen het effect van hoogtestages, maar Peter Sagan geeft er op deze manier nog weer een heel eigen draai aan!

Tour de France 2022 stage 10

Je kunt het wegseizoen voorbereiden door veel veldritten te rijden, zoals Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock doen. Dat is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar Peter Sagan kiest wel weer voor een héél andere benadering.

De drievoudig wereldkampioen deelde namelijk op zijn Instagram een foto van zichzelf waarin hij in skibroek staat, maar verder niet al te veel aan heeft. In zijn blote bast poseert hij op de skipiste (het ziet eruit alsof het in de Dolomieten is).

Hij gebruikt de post als Nieuwjaarsboodschap. Gezien z'n schoeisel had hij om het nieuwe jaar te vieren ook al de nodige afdalingen op ski's of snowboard gemaakt. Doordat hij niks aan heeft kunnen we ook z'n tatoeages eens bestuderen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Peter Sagan (@petosagan)

Sagan moet nu toch ook de aandacht wel weer naar het fietsen gaan verleggen, want hij start eind januari in de Ronde van San Juan in Argentinië. Die koers staat voor het eerst sinds 2020 weer eens op kalender. De afgelopen twee edities vielen in het water door de coronacrisis.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022