Niels Albert ziet beste versie van Wout van Aert in cross ooit: 'Maar op het WK zal Pidcock misschien wel worden gemist door Wout'

Niels Albert heeft altijd een scherpe mening en maakt de balans op na de kerstperiode. Wout van Aert is volgens hem beter dan ooit.

Superprestige cyclocross Heusden-Zolder 2022 elite men

Albert schrijft over de tweestrijd tussen Van der Poel en Van Aert in zijn column voor Het Laatste Nieuws. Nog voor het duel van vandaag in Herentals, die werd gewonnen door Van der Poel. "Zelden heb ik Wout zo goed weten crossen als nu. Zoals die rond rijdt, is echt wel straf. Hij koerst makkelijk en ontspannen en hij is zelfverzekerd in de sprint."

Volgens de tweevoudig-wereldkampioen lijkt Van Aert mentaal dan ook een klein voordeel te hebben. "Al weet ik niet zeker of Van der Poel daar ook zo over denkt. Hij rijdt ook heel goed, is degene die het initiatief neemt. Dat hebben we in Zolder, Diegem en in Loenhout gezien. Als je het mij vraagt, zegt het niets voor het WK. Dat WK wordt een heel ander verhaal. Daar begint alles weer van nul."

De afwezigheid van Tom Pidcock zal ook zijn weerslag hebben op het koersverloop, stelt Albert. "Misschien dat Pidcock door Van Aert dan wel zal worden gemist. Hij was het tenslotte die altijd maar is blijven rijden, ook op momenten dat Wout het al een beetje had opgegeven. Zo was het in Diegem. Haverwege de cross wilde Wout de handdoek in de ring gooien. Omdat Pidcock van geen ophouden wilde weten, kwam hij toch op Van der Poel terug en bracht hij ook Van Aert nog mee, die won."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022