Tour de France geeft twee overgebleven wildcards aan Israel-Premier Tech en Uno-X Pro Cycling Team

De deelnemers van de Tour de France 2023 zijn bekend. De ASO geeft de laatste twee wildcards aan Israel-Premier Tech en Uno-X.

Etoile de Bessges stage 2

TotalEnergies en Lotto-Dstny waren al zeker van startrecht, omdat zij de twee beste ploegen waren van de huidige ProTeams. Nog twee wildcards waren er te verdelen en die heeft de ASO gegeven aan Israel-Premier Tech en Uno-X Pro Cycling Team. Voor de Noorse ploeg betekent het hun debuut in de grootste koers ter wereld.

De ploeg van manager Jens Haugland wilde vorig jaar al starten in de Tour de France, maar toen gaf de ASO de voorkeur aan de inmiddels opgeheven Franse ploeg B&B Hotels-KTM. Ondanks de aanwezigheid van Tour de l'Avenir 2021-winnaar Tobias Halland Johannessen. De Noor geldt als toptalent die dicht tegen de top 10 zal aanzitten in de Tour de France. Verder heeft Uno-X Pro Cycling Team vanaf dit jaar de beschikking over Alexander Kristoff.

De wildcard voor het gedegradeerde Israel-Premier Tech komt ook niet bepaald als een verrassing. Met Chris Froome rijdt er een viervoudig-Tourwinnaar in de ploeg en afgelopen seizoen won Israel-Premier Tech twee etappes in Frankrijk (Simon Clarke en Hugo Houle). Tel daarbij de aanwezigheid van Dylan Teuns, Jakob Fuglsang en Michael Woods bij op en het is een logische keuze van de ASO.

Geen categorie
  • Photo: William Cannarella/Cor Vos © 2022