In opspraak gekomen Miguel Ángel López vindt onderdak, Quintana nog steeds zonder ploeg

De Colombiaanse wielrenner Miguel Ángel López, die verdacht wordt van dopinggebruik en ontslagen werd door zijn team Astana, heeft een nieuwe ploeg gevonden.

La Vuelta ciclista a Espana 22-18

Het Colombiaanse wielrennen kreeg de afgelopen maanden een dubbele klap te verwerken. Twee van hun beste klimmers werden namelijk door hun ploeg op straat gezet. Nairo Quintana testte tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk positief op de verboden pijnstiller Tramadol (dat weliswaar niet op de dopinglijst staat) en brak vervolgens met Arkéa-Samsic. Miguel Ángel López werd door Astana Qazaqstan Team op straat gezet vanwege banden met de Spaanse dopingarts Marco Maynar.

Het Colombiaanse Revista Mundo Ciclisto meldt nu dat Lopez onderdak zou gevonden hebben bij een Colombiaanse formatie. Volgens geruchten zou het gaan om Team Medellín. Met die ploeg kan 'Superman' López deelnemen aan enkele internationale wedstrijden, zoals de Vuelta a San Juan die op 22 januari van start gaat.

Voor Quintana ziet de toekomst er minder rooskleurig uit. Hij mag dan wel pas gehuwd met zijn echtgenote, een ploeg heeft hij nog steeds niet gevonden. Hij werd de voorbije maanden in verband gebracht met zowat elke WorldTour ploeg, maar die ontkenden telkens hun interesse. Bij Team Medellín is hij dan wel weer welkom, maar daar heeft hij vriendelijk voor bedankt.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022