HomeColumnsColumn | Waarom regent het in Zwift? Een petitie om er voor...

Column | Waarom regent het in Zwift? Een petitie om er voor eens en altijd een einde aan te maken!

Onze redacteur verbaast zich over en ergert zich aan de regen in Zwift. Hij vat de koe bij de horens en begon een online petitie. Help hem een einde te maken aan dit grote onrecht!

De afgelopen dagen zijn de temperaturen dan welhaast tropisch in Nederland en België, maar de regen klettert ook bijna onophoudelijk tegen het zolderraam, om de bekende strofe uit Rob de Nijs zijn hit ‘Ritme van de regen’ te parafraseren.

Het zorgt ervoor dat ik deze dagen mijn zolderkamer (dichterlijke vrijheid, want ik heb helemaal geen zolder) opzoek voor een potje zweten op Zwift. Het getik van de echte regen tegen het raam (ik heb wel een raam) neem ik voor lief, maar iets anders is me een doorn in het oog.

Virtuele regen.

Weerman van Watopia

Jazeker, ook de weerman van Watopia en de andere werelden in Zwift heeft geen luizenbaantje, want om redenen die ik totaal niet begrijp, hebben de programmeurs van het online fietsplatform bedacht dat het zo af en toe met bakken uit de hemel komt in hun virtuele fietswereld.

Zit je vanaf je binnenfietsje alsnog nog naar een sombere, grijze wereld te koekeloeren – en gezien het vele zweet dat bij Zwiften komt kijken, houd je het ook niet droog; om van de huilbuien die meedoen aan een Zwift-wedstrijd oplevert nog maar te zwijgen.

Juist datgene waarvoor je de buitenlucht ontvlucht krijg je kortom alsnog op je online bordje. En daar moet een einde aankomen. Vooral omdat de oplossing zo simpel is. Waar wij in het echt geen invloed hebben op het weer, daar zijn de programmeurs van Zwift in principe weergoden. Met één druk op de knop laten ze de zon voor altijd schijnen in Watopia.

Online petitie

En hoe gek het ook klinkt, in zo’n donkere winter vrolijkt zelfs een online zonnetje de boel een beetje op. Daarom doe ik iets wat normaal nooit doe: me begeven in de duistere wereld van de online petities.

Een kijkje op petitie.nl leert dat er bijna voor elke misstand – of ja, dan toch een misstand in de ogen van de initiatiefnemers van de petitie – wel een een petitie is: Vergoed de kosten voor een glutenvrij dieet (19.458 handtekeningen), Draai de helmplicht voor snorfietsen terug (60.732 handtekeningen), Behoud de kaasboer in Vleuten (294 handtekeningen, Speel de wedstrijd Nederland-Argentinië opnieuw (4.251 handtekeningen), etc.

Enfin. Lang verhaal kort: er is er nu nog eentje. Zwifters verenigt u en teken de petitie ‘Zwift, laat de zon voor altijd schijnen in Watopia!‘*

Ik durf niet te zeggen dat we meer handtekeningen binnen gaan halen dan ‘Speel de wedstrijd Nederland-Argentinië opnieuw’, maar die kaasboer in Vleuten moeten we toch naar de kroon kunnen steken – en veel belangrijker: de mensen van Zwift moeten we toch kunnen bewegen om de zon in hun hart te laten!

*Bij petitie.nl is m’n petitie om dubieuze redenen geweigerd. De link verwijst dus naar petitie24.nl, waar ze gelukkig het belang van een regenvrij Watopia wel inzien!

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Pidcock kiest zijn WK-favoriet en reageert op kritiek: ‘Het is mijn beslissing of ik al dan niet WK rijd’

Wie Pidcock ziet als zijn opvolger? "Wout. The big racer", vertelt hij in een...

Groenewegen sprint met twee vingers in de neus naar zege in Saudi Tour: ‘Een geweldig begin van het seizoen’

De eerste etappe in de Saudi Tour werd gekenmerkt door slechte wegen, enorme snelheden...

Gerben de Knegt vol vertrouwen voor WK: ‘Ik denk dat Mathieu zal winnen na een spannende slotronde waarin hij Van Aert lost’

Afgelopen weekend won zowel Van Aert als Van der Poel op indrukwekkende wijze. De...

Geen zorgen om knieblessure Bernal: ‘Hij is onderzocht en er is niets zorgelijks’

De Colombiaan van INEOS Grenadiers kampte namelijk met knieklachten. Vorig jaar brak Bernal onder...

Meer zoals dit

Column | Mijn benen heten sinds vorig jaar Wout en Mathieu

Onze redacteur ging over tot drastische maatregelen om zelf harder te kunnen fietsen...

Column | Alsjeblieft NOS, geef de rechten van het veldrijden aan iemand die er wel wat mee doet

De film Groundhog Day gaat over een journalist (gespeeld door Bill Murray) van een...

Column | De liefde die Robert Gesink voor de fiets heeft, daar kunnen we allemaal veel van leren

Robert Gesink heeft vakantie. Wat Robert Gesink doet in zijn vakantie? Fietsen. Onze redacteur leert er een les uit.