Wout van Aert deelt harde dreun uit aan Van der Poel met oppermachtige vertoning in Koksijde

In Koksijde geen strijd, want Wout van Aert torende in het zand ver boven de rest uit. Hij stond op eenzame hoogte.

Koksijde (Bel) X2O Badkamers Trofee elite mannen

De start was voor Alpecin-Deceuninck-renner Niels Vandeputte, maar al snel kwamen de drie besten vooraan: Van der Poel, Van Aert en Laurens Sweeck. Al was er eigenlijk maar één beste in Koksijde, want toen Van Aert één keer aanzette in het zand en vervolgens met een geweldige looppassage een flink gat sloeg, was de wedstrijd meteen gedaan.

In twee rondes had Van der Poel al bijna 45 seconden aan zijn broek gekregen en terwijl Van Aert zo'n beetje moest remmen in het zand, daar maakte Van der Poel steeds meer foutjes en schudde hij met zijn hoofd. Ook strekte hij af en toe zijn kwetsbare rug. Met het gezicht van een oorwurm reed hij de rest van de cross door het zand en hij gaf zich direct gewonnen.

Een enorme dreun richting het wereldkampioenschap in Hoogerheide, dat over een kleine maand wordt georganiseerd. De voorbije periode waren de twee toppers op eenzelfde niveau, maar daar was in Koksijde allerminst sprake van. Van der Poel moest zelfs nog oppassen om zijn tweede plaats niet te verliezen, want Sweeck zat niet ver achter hem. Uiteindelijk wist hij de tweede plaatst te verdedigen, maar na afloop zal hij vooral met vragen zitten.

Nieuws
  • Photo: Alex Broadway/SWPix/Cor Vos © 2023