Wielerjournalist Thijs Zonneveld verrast en wordt opnieuw profrenner bij BEAT Cycling

Thijs Zonneveld verruilt zijn schrijfpen voor een racefiets en maakt zo voor de tweede keer zijn comeback in het peloton.

Arnhem - Veenendaal 2014

Het is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. De inmiddels 42-jarige Thijs Zonneveld is al jaren actief als wielerjournalist, maar bleef in die tijd intensief trainen op de fiets. Nu wil hij opnieuw zijn opwachting maken in het peloton. De ex-renner deed dat al eens in 2016 bij het continentale Parkhotel Valkenburg nadat hij tussen 2000 en 2007 ook al actief was als renner.

"Ik heb stiekem nog veel plezier in het spelletje", klinkt het op sociale media. "Méér dan vroeger in ieder geval. Het competitievirus is nog niet uitgeraasd en ik wil heel graag kijken wat ik op mijn Valverdiaanse leeftijd nog waard ben."

Zonneveld zal zich niet enkel toeleggen op de weg. Ook in strand- en gravelraces wil hij zich tonen. "Gravel is booming, en ik wil van binnenuit zien hoe het zich ontwikkelt. Ik ga naar Amerika om Unbound te rijden en ik ga me op het WK ondersteboven laten rijden door VDP & co", klinkt het via een mededeling op Twitter.

Verder hoop Zonneveld zich ook als wielerjournalist verder te ontwikkelen door het hele gebeuren zelf van binnenuit mee te maken. "In het peloton zie en hoor je zoveel meer dan langs de kant", legt hij uit. "Ik wil geen journalist zijn die vanuit een ivoren torentje roept dat het vroeger beter was. Ik wil meemaken waar ik over schrijf of over praat."

Nieuws
  • Photo Cor Vos © 2014