Olympisch kampioen Richard Carapaz presenteert fraaie gouden Cannondale fiets

Regerend olympisch kampioen Richard Carapaz rijdt vanaf komend seizoen voor EF Education-Easypost en kreeg dan ook van fietssponsor Cannondale een geheel nieuw exemplaar van zijn gouden fiets.

Cycling Road Road race Olympic Games 2020 men

De Ecuadoriaan Richard Carapaz is nog steeds de regerend olympische kampioen sinds hij in Tokyo alle grote tenoren verschalkte. Bij een olympisch kampioen hoort uiteraard ook een gouden fiets. De voorbije twee seizoen kreeg hij die van fietssponsor Pinarello, maar vermits de klimmer vorig seizoen verkaste van Ineos-Grenadiers naar het Amerikaanse Ef Education-Easypost, rijdt hij nu op een bolide van Cannondale.

De Amerikaanse fietsfabrikant leverde hem een erg uniek exemplaar. De fiets kleurt volledig zwart met goudtinten op het kader en de vork. U kan het juweeltje op onderstaande Instagram post met eigen ogen bewonderen!

Richard Carapaz haalde, naast het goud in Tokyo, zijn grootste triomf toen hij in 2019 de Giro d'Italia won. Komend seizoen laat hij de Italiaanse wielerronde aan zich voorbijgaan, vanwege de vele tijdritkilometers en gaat hij vol voor de eindzege in de Tour.

Pelotonpraat
  • Photo Alex Broadway/SWpix/Cor Vos © 2021