HomeCyclocrossWout van Aert soleert zonder veel moeite naar zege in Gullegem: 'Heel...

Wout van Aert soleert zonder veel moeite naar zege in Gullegem: ‘Heel technisch door regen’

Wout van Aert, of wie had u anders gedacht, reed in Gullegem bij afwezigheid van de grote tenoren zonder veel moeite naar de zege.

De vrouwen kregen nog een relatief droog parkoers. Bij de mannenwedstrijd gingen de hemelsluizen wel open en zo werd het ploeteren in de modder. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock laten Gullegem aan zich voorbij gaan. Wout van Aert daarentegen waagt zich wel aan de West-Vlaamse modder en er moest al heel wat gebeuren om hem van de zege te weerhouden.

Lars van der Haar kende de snelste start. Ook Wout van Aert zat meteen vooraan, met Stybar in zijn wiel. Van Aert hield zich opvallend koest. Bij afwezigheid van zijn twee grote rivalen koos hij duidelijk voor een andere strategie. Michael Vanthourenhout vindt in de modder een parkoers op zijn maat en trok stevig door in de openingsronde. Bij de eerste passage aan de finish kon de Europese kampioen een klein kloofje slaan. Hij werd echter al snel weer gegrepen door Van Aert en Iserbyt.

Halverwege de wedstrijd trokken Van Aert en Vanthourenhout ten aanval. Iserbyt probeerde aan te klampen, maar hapte naar adem. In de vijfde ronde besloot Van Aert zijn motor aan te zetten en daar viel weinig aan te doen. In een poging om hem bij te benen brak Vanthourenhout zelfs zijn kader.

Van Aert bouwde zijn voorsprong gestaagd uit en zo leek de strijd gestreden. Het publiek in Gullegem trotseerde de regen en genoot ervan om de Belgische kampioen aan het werk te zien.

Wout van Aert bolde solo over de finish en hield 22 seconden over op Eli Iserbyt. Michael Vanthourenhout moest zich tevreden stellen met een derde plek.

Reactie Wout van Aert

Van Aert sprak na afloop van een hele technische omloop vanwege de regen. “Ik had langer in de wielen blijven zitten, maar dat was veel lastiger. Het ging me beter af om mijn eigen lijnen te kiezen.” Of hij in Gullegem tot het uiterste moest gaan? “Voor een gat te maken wel, natuurlijk.”

Zijn grote rivalen zijn er dan wel niet bij, Van Aert blijft de overwinningen opstapelen. “De laatste twee weken gingen erg goed. Ik won in Diegem, wat nog niet gelukt was. En nu ook in Gullegem.”

In de slotronde werd muziek van Bruce Springsteen door de geluidsboxen geblazen. “Nu is het niet meer origineel, hé. Ze moeten iets nieuws bedenken. Ik zal zelf eens nadenken”, aldus Wout van Aert.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...