HomeAchtergrondWuyts en Nys loven Van der Poel en Van Aert, maar zijn...

Wuyts en Nys loven Van der Poel en Van Aert, maar zijn ook kritisch: ‘Er moest iemand breken bij deze overbelasting, ze trappen weer in de val’

Michel Wuyts en Sven Nys zagen dit seizoen al zes WK's in de cross, maar vrezen met grote vrezen voor het voorjaar. De rugpijn van Mathieu is al een teken aan de wand.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert schotelen ons tot dusver een heerlijk crossseizoen voor – of een crosstweeweekse is het eigenlijk met de drukke periode vanaf Kerst tot nu. Ook Michel Wuyts en Sven Nys genieten er met volle teugen van, maar plaatsen wel kanttekeningen.

In de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws schreef Wuyts het bijna poëtisch op: “Geen individu – ook niet het fysiek meest begiftigde – overleeft schadeloos een reeks van acht slopende gevechten. Van der Poel en Van Aert voerden van Antwerpen tot Koksijde een reeks judokampen met te laat afgeklopte wurgingen of ontwrichtingen op. Bij zoveel overbelasting moest één van de twee breken.”

Tirreno van 2021

De oud-commentator van Sporza die tegenwoordig bij de commerciële zender VTM werkt vroeg ook Sven Nys ernaar. Die voegde nog wat toe aan de overwegingen van Wuyts en dacht aan twee seizoenen terug.

“Wat ze aanrichten, doet me sterk denken aan de Tirreno-Adriatico van 2021. Ook toen deden Mathieu en Wout elkaar elke dag de duvel aan. Tot solo’s van tachtig kilometer en wilde achtervolgingen toe. Waarvoor ze in april een prijs betaalden in de Ronde van Vlaanderen.”

Hij vreest dat ze ook nu weer tol moeten gaan betalen voor deze heerlijke crosswinter – volgens Wuyts betaalde MVDP die al in de vorm van de rugpijn. Volgens Nys zal het straks in de klassiekers ook doorwegen, al is het maar net dat ene procentje.

“Voor overdaad betaal je in details. Ze trappen nu weer in de val. In volle opbouw naar het wegseizoen neigt dit wintervertoon naar afbraak.” Dat is Wuyts met hem eens. “Ik zag intussen al wel zes WK’s. Met Gavere, Diegem en Loenhout als klapstukken. Ik zie niet hoe ze toewerken naar die ene knal op het WK in februari.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...

Warre (22) wordt prof bij Soudal Quick-Step: ‘Als kind lag ik in coma en mocht ik drie jaar niet koersen’

Elke jonge coureur droomt ervan om profrenner te worden, maar zo'n profcarrière is enkel...