Strava laat zien: Adrie van der Poel fietst niet zoveel als zoon Mathieu, maar zoveel scheelt het nu ook weer niet..

Zoon Mathieu fiets voor z'n werk, voor Adrie van der Poel is het inmiddels een hobby. Een hobby die hij veel beoefent. We namen z'n Strava-cijfers eens onder de loep!

Adrie van der Poel phoshoot in Kapellen 2021

Op Nieuwjaarsdag publiceerden we een artikel met het aantal kilometers dat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en 8 andere wielertoppers het afgelopen jaar reden. Voor Mathieu waren dat er iets meer dan 28.000. Veel, maar het is natuurlijk ook z'n werk..

Dat geldt niet (meer) voor zijn vader Adrie, maar de inmiddels 63-jarige Van der Poel senior heeft allesbehalve de fiets aan de haak gehangen.

Op z'n - met alle respect - oude dag reed hij het afgelopen jaar nog 16.500 kilometer verdeeld over 190 ritten, die Van der Poel keurig telt op z'n Strava. Alles bij elkaar zat hij bijna 600 uur op de fiets in het afgelopen jaar.

Beeld: Strava Adrie van der Poel

Bij die 190 activiteiten zitten ook een paar monsterritten, zoals deze solorit van bijna 200 kilometer vanuit woonplaats Kapellen langs Antwerpen en nog net even de grens over.

Hij rijdt ook vaak ritjes met anderen, zoals deze in het gezelschap van een hoop andere Van der Poels, onder wie zoon David. Er wordt dan flink doorgekacheld. Onderstaande ging aan 34 kilometer per uur.

Adrie heeft natuurlijk een Franse vrouw en is daarom ook regelmatig in Frankrijk. Het behoeft geen uitleg dat hij dan ook de fiets meeneemt - anders kom je ook niet aan meer dan 80.000 hoogtemeters. Tijdens deze rit in Frankrijk eerst hij zijn wijlen schoonvader Raymond Poulidor met een mooie foto (swipe voor de foto).

Naast het fietsen is Adrie van der Poel ook nog druk genoeg. In de winter is hij altijd bij de crossen waar z'n zoons aanwezig zijn om te helpen in de pits. Ook in de zomer verleent hij hand en spandiensten voor Alpecin-Deceuninck door bijvoorbeeld met etenszakjes in de ravitaillering te staan.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022 - Belgium Out*****