Puck Pieterse deelt mooi filmpje cross Zonhoven (met zelfspot) en maakt overgang naar elite bekend

Een zandcakeje voor Puck, haha! En dus ook groot nieuws. Dat kan een mooi NK worden volgende week.

wereldbeker veldrijden Zonhoven - elite women 2023

Puck Pieterse moest gisteren haar meerdere erkennen in leeftijdsgenoot Shirin van Anrooij, maar werd achter de Zeeuwse wel tweede in de wereldbekercross van Zonhoven. Na afloop maakte ze op Instagram-account bekend dat het haar laatste wedstrijd in de Wereldbeker-leiderstrui van de beloften was.

De 20-jarige Amersfoortse schrijft namelijk dat ze het NK in Zaltbommel van komend weekend bij 'the big girls' rijdt. Dat betekent dat ze de beloftencategorie vaarwel zegt en vanaf nu alle koersen bij de elite zal rijden, dus ook het WK in Hoogerheide. Op de mountainbike was ze sowieso al van plan om komend seizoen bij de elite te rijden in verband met plaatsing voor de Olympische Spelen.

Ze doet de mededeling bij een mooi filmpje van de cross in Zonhoven, waarbij ze de zelfspot niet schuwt. De valpartij in De Kuil is prominent aanwezig en ze schrijft bij de post dat ze wat zandcakejes heeft moeten eten.

Nu Pieterse bekend heeft gemaakt is het wachten wat de derde van de Grote/Jonge Drie in de vrouwencross doet. Shirin van Anrooij zegt er nog niet uit te zijn, maar neigt in haar interviews toch ook steeds meer naar starten bij de elites.

Puck Pieterse en Fem van Empel kun je in ieder geval komende zondag aan het werk zien in Zaltbommel, vanaf 13.40. De mannen, met Lars van der Haar als grote favoriet, starten om 15.00 uur. De NOS heeft de uitzendrechten (maar of ze het ook daadwerkelijk uitzenden is altijd maar de vraag..)

Cyclocross
  • Photo: DHA/PN/Cor Vos © 2023