HomeAchtergrondBijzondere wielerverhalen: Arnold fietste naar de Noordkaap om geld op te halen...

Bijzondere wielerverhalen: Arnold fietste naar de Noordkaap om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum Kinderoncologie

Achterhoeker Arnold reed met negen vrienden vanuit Groenlo naar het noordelijkste puntje van Europa in Noorwegen. Lees over zijn epische rit (en ze haalden ook nog eens een fantastisch bedrag op voor het goede doel)!

Op Nieuwjaarsdag postten we een artikel met het aantal kilometers dat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en acht andere wielertoppers in 2022 hadden gereden. Onderaan het artikel stond een oproepje aan niet-profwielrenners om zich bij ons te melden als ze een bijzonder verhaal over hun fietsjaar hadden.

Dat hebben we geweten, want het blijkt maar weer dat Nederland en België vol fietsfanatiekelingen zit! Eerder lichtten we al het bijzondere verhaal van Chris Koedam eruit, die door de fiets meer dan 40 kilo afviel. Maar we ontvingen ook mail van Arnold Harbers.

Deze Achterhoeker reed vanuit Groenlo samen met negen fietsmaten via Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland naar de Noordkaap in Noorwegen, het noordelijkste puntje van het Europese continent. Een rit van 3000 kilometer die de mannen in tien dagen aflegden.

Hieronder zie je de eerste en de laatste Strava-activiteit van Arnold, maar zoals de snelle hoofdrekenaar wel kan uitrekening zaten daartussen nog acht ritten van om en nabij de 300 kilometer (met ook nog de nodige hoogtemeters).

Zoals je je wel voor kunt stellen, is zo’n rit naar het noordelijkste puntje van Europa ook een gevecht tegen de elementen. Op de laatste dag hadden ze te maken met windkracht 10 en windvlagen van 95 kilometer per uur. Op hun eigen website staan veel meer mooie verhalen (en foto’s).

En er zijn ook kekke filmpjes gemaakt. Hieronder zie je er eentje die gaat over de laatste etappe, maar op het YouTube-kanaal is over iedere etappe een filmpje te vinden.

Prinses Maxima Centrum

Maar het mooiste verhaal van allemaal is misschien wel dat Arnold en de negen anderen hun uitdaging aangingen om geld op te halen van voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, het grootste kinderkankercentrum van Europa, waar onder andere heel veel belangrijk onderzoek wordt gedaan.

Met hun helse tocht haalden de tien mannen, onder andere door een veiling, maar liefst 151.484,- euro op. Koen Bouwman, zelf een Achterhoeker, werkte aan de veiling mee door een gesigneerd shirt van Jumbo-Visma aan te bieden, met alle handtekeningen van de Giro-ploeg erop. Ook onder andere Bram Tankink en Chantal Janzen werkten mee.

Heb of ken jij ook iemand met zo’n bijzonder wielerverhaal? Laat het ons weten op [email protected]. Wie weet kunnen we daar ook een artikel over maken! 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Dylan van Baarle vertelt over mountainbike-avontuur op Curaçao: ‘Ik bleef hangen achter een struik, en ging kopje onder’

In de podcast In Koers vertelt hij over zijn avontuur op het eiland, waar...

Meer zoals dit

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...

Warre (22) wordt prof bij Soudal Quick-Step: ‘Als kind lag ik in coma en mocht ik drie jaar niet koersen’

Elke jonge coureur droomt ervan om profrenner te worden, maar zo'n profcarrière is enkel...

5 Herkenbare momenten voor koukleumen op de fiets

Iedereens interne CV is nu eenmaal anders ingesteld. Onze redacteur is een koukleum en hij heeft wat punten op een rijtje gezet die hij in die hoedanigheid ervaart. De mensen die het op de fiets snel koud hebben, zullen onderstaande zeven punten dan ook zeker herkennen...