HomeAchtergrondBijzondere wielerverhalen: Arnold fietste naar de Noordkaap om geld op te halen...

Bijzondere wielerverhalen: Arnold fietste naar de Noordkaap om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum Kinderoncologie

Achterhoeker Arnold reed met negen vrienden vanuit Groenlo naar het noordelijkste puntje van Europa in Noorwegen. Lees over zijn epische rit (en ze haalden ook nog eens een fantastisch bedrag op voor het goede doel)!

Op Nieuwjaarsdag postten we een artikel met het aantal kilometers dat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en acht andere wielertoppers in 2022 hadden gereden. Onderaan het artikel stond een oproepje aan niet-profwielrenners om zich bij ons te melden als ze een bijzonder verhaal over hun fietsjaar hadden.

Dat hebben we geweten, want het blijkt maar weer dat Nederland en België vol fietsfanatiekelingen zit! Eerder lichtten we al het bijzondere verhaal van Chris Koedam eruit, die door de fiets meer dan 40 kilo afviel. Maar we ontvingen ook mail van Arnold Harbers.

Deze Achterhoeker reed vanuit Groenlo samen met negen fietsmaten via Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland naar de Noordkaap in Noorwegen, het noordelijkste puntje van het Europese continent. Een rit van 3000 kilometer die de mannen in tien dagen aflegden.

Hieronder zie je de eerste en de laatste Strava-activiteit van Arnold, maar zoals de snelle hoofdrekenaar wel kan uitrekening zaten daartussen nog acht ritten van om en nabij de 300 kilometer (met ook nog de nodige hoogtemeters).

Zoals je je wel voor kunt stellen, is zo’n rit naar het noordelijkste puntje van Europa ook een gevecht tegen de elementen. Op de laatste dag hadden ze te maken met windkracht 10 en windvlagen van 95 kilometer per uur. Op hun eigen website staan veel meer mooie verhalen (en foto’s).

En er zijn ook kekke filmpjes gemaakt. Hieronder zie je er eentje die gaat over de laatste etappe, maar op het YouTube-kanaal is over iedere etappe een filmpje te vinden.

Prinses Maxima Centrum

Maar het mooiste verhaal van allemaal is misschien wel dat Arnold en de negen anderen hun uitdaging aangingen om geld op te halen van voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, het grootste kinderkankercentrum van Europa, waar onder andere heel veel belangrijk onderzoek wordt gedaan.

Met hun helse tocht haalden de tien mannen, onder andere door een veiling, maar liefst 151.484,- euro op. Koen Bouwman, zelf een Achterhoeker, werkte aan de veiling mee door een gesigneerd shirt van Jumbo-Visma aan te bieden, met alle handtekeningen van de Giro-ploeg erop. Ook onder andere Bram Tankink en Chantal Janzen werkten mee.

Heb of ken jij ook iemand met zo’n bijzonder wielerverhaal? Laat het ons weten op [email protected]. Wie weet kunnen we daar ook een artikel over maken! 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...