HomeAchtergrondBijzondere wielerverhalen: Arnold fietste naar de Noordkaap om geld op te halen...

Bijzondere wielerverhalen: Arnold fietste naar de Noordkaap om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum Kinderoncologie

Achterhoeker Arnold reed met negen vrienden vanuit Groenlo naar het noordelijkste puntje van Europa in Noorwegen. Lees over zijn epische rit (en ze haalden ook nog eens een fantastisch bedrag op voor het goede doel)!

Op Nieuwjaarsdag postten we een artikel met het aantal kilometers dat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en acht andere wielertoppers in 2022 hadden gereden. Onderaan het artikel stond een oproepje aan niet-profwielrenners om zich bij ons te melden als ze een bijzonder verhaal over hun fietsjaar hadden.

Dat hebben we geweten, want het blijkt maar weer dat Nederland en België vol fietsfanatiekelingen zit! Eerder lichtten we al het bijzondere verhaal van Chris Koedam eruit, die door de fiets meer dan 40 kilo afviel. Maar we ontvingen ook mail van Arnold Harbers.

Deze Achterhoeker reed vanuit Groenlo samen met negen fietsmaten via Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland naar de Noordkaap in Noorwegen, het noordelijkste puntje van het Europese continent. Een rit van 3000 kilometer die de mannen in tien dagen aflegden.

Hieronder zie je de eerste en de laatste Strava-activiteit van Arnold, maar zoals de snelle hoofdrekenaar wel kan uitrekening zaten daartussen nog acht ritten van om en nabij de 300 kilometer (met ook nog de nodige hoogtemeters).

Zoals je je wel voor kunt stellen, is zo’n rit naar het noordelijkste puntje van Europa ook een gevecht tegen de elementen. Op de laatste dag hadden ze te maken met windkracht 10 en windvlagen van 95 kilometer per uur. Op hun eigen website staan veel meer mooie verhalen (en foto’s).

En er zijn ook kekke filmpjes gemaakt. Hieronder zie je er eentje die gaat over de laatste etappe, maar op het YouTube-kanaal is over iedere etappe een filmpje te vinden.

Prinses Maxima Centrum

Maar het mooiste verhaal van allemaal is misschien wel dat Arnold en de negen anderen hun uitdaging aangingen om geld op te halen van voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, het grootste kinderkankercentrum van Europa, waar onder andere heel veel belangrijk onderzoek wordt gedaan.

Met hun helse tocht haalden de tien mannen, onder andere door een veiling, maar liefst 151.484,- euro op. Koen Bouwman, zelf een Achterhoeker, werkte aan de veiling mee door een gesigneerd shirt van Jumbo-Visma aan te bieden, met alle handtekeningen van de Giro-ploeg erop. Ook onder andere Bram Tankink en Chantal Janzen werkten mee.

Heb of ken jij ook iemand met zo’n bijzonder wielerverhaal? Laat het ons weten op [email protected]. Wie weet kunnen we daar ook een artikel over maken! 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot kijkt met open mond naar Vingegaard: ‘Niet omdat Pogacar hier niet is dat er geen goede renners zijn’

Op het laatste klimmetje van de vijfde etappe in de Dauphiné viel Carapaz aan,...

Jasper Philipsen gaat voor het groen in de Tour: ‘Ik heb de afgelopen maanden alleen maar bergen gezien’

Jasper Philipsen reed een prima voorjaar waarin hij vooral liet zien veel meer te...

Gravelen kan ook zijn: uitkijken voor overstekende krokodillen!

Gravelen is niet meer weg te denken uit de fietscultuur en heeft zich definitief...

Meer zoals dit

Jasper Philipsen gaat voor het groen in de Tour: ‘Ik heb de afgelopen maanden alleen maar bergen gezien’

Jasper Philipsen reed een prima voorjaar waarin hij vooral liet zien veel meer te...

Sven Nys over gravelkoers (41 kilometer stroken!) waar Van der Poel rentree maakt: ‘Ideale koers voor hem’

Mathieu van der Poel zou Mathieu van der Poel niet zijn als hij het...

Dit is de (voorlopige) Tourploeg van Alpecin-Deceuninck

We mogen stilaan beginnen aftellen naar de start van de Ronde van Frankrijk. Over...