Erik Dekker terug in profwielrennen, Drent sportief directeur wielerploeg

Erik Dekker was bijna tien jaar niet actief in het profwielrennen, maar heeft een nieuwe uitdaging gevonden.

The Santos Tour Down Under 2013 days before

Erik Dekker was na zijn loopbaan, waarin hij onder meer vier Touretappes won, van 2007 tot 2015 ploegleider bij Rabobank en diens opvolgers Blanco, Belkin en Lotto-Jumbo. Nadien verdween Dekker uit de actieve profwereld. Hij bleef bij de masters zelf wel op hoog niveau fietsen en was als analist te horen en te zien.

Vanaf komend seizoen is de geboren Drent terug in het profwielrennnen. Of eigenlijk het semiprofessionele wielrennen, want hij wordt de sportief directeur van de Nederlandse continentale ploeg Allinq. de ploeg bestaat pas een jaar. Dekker zegt tegen Wielerflits zin in deze nieuwe uitdaging te hebben.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze functie mij past. De ploeg heeft zijn eerste jaar achter de rug. Het is mijn verantwoordelijkheid om de ploeg met mijn expertise door te ontwikkelen. Als directeur van de wielerploeg zal ik mij bezighouden met alle facetten binnen de ploeg. Ontwikkeling van de ploeg staat daarin centraal met als doel dat deze ploeg een mooie toekomst tegemoet gaat."

Allinq heeft voor komend seizoen 17 renners on der contract staan. Vorig seizoen reed baanrenner Roy Eefting nog voor de ploeg, maar hij verkast naar een Duits team.

De ploeg waar Dekker de scepter gaat zwaaien rijdt op hetzelfde niveau als het nieuwe team van Bas Tietema (TDT-Unibet) en Thijs Zonneveld (BEAT Racing). Ze zullen vooral actief zijn in Nederlandse en Belgische koersen en kleinere buitenlandse etappekoersen.

Nieuws
  • photo HK/Cor Vos © 2013