HomeAchtergrondMads Pedersen was in bloedvorm maar ging niet naar WK: 'Had na...

Mads Pedersen was in bloedvorm maar ging niet naar WK: ‘Had na weekje Vuelta al gezien dat Remco daar iedereen op een hoop zou rijden’

Mads Pedersen verbaasde iedereen door niet naar het WK te gaan. Hij geeft daarvoor nu een verklaring. Daarnaast zou het maar zo kunnen dat hij het getal 13 moet laten tatoeëren na de komende Giro...

Er leek geen maat te staan op Mads Pedersen de afgelopen Vuelta. Velen zullen misschien voorzichtig al een klein bedrag op hem hebben gezet op de goksites. Tot bekend werd dat Pedersen helemaal niet naar het WK ging. De wereldkampioen heeft daar nu een bijzondere uitleg voor.

Aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vertelt hij hoe de vork in de steel zit. “Oh, ik heb zero regrets over die beslissing. Na één week in de Vuelta had ik dat al aan iedereen voorspeld: Evenepoel gaat ons in Australië allemaal op een hoopje rijden. En dan ga ik geen tien dagen naar Australië om in het allerbeste scenario tweede te worden.”

Pedersen legt uit waarom zijn voorspelling voor hem geen hogere wiskunde was. “Hij was superindrukwekkend in de Vuelta. En dat is de manier waarop hij rijdt toch? Gewoon van ver aanvallen, waarbij hij op een WK ook nog Wout van Aert heeft. Niet dat hij een free ticket kreeg, verre van, maar als de rest een beetje kijkt naar Van Aert ligt de weg voor hem nog meer open.”

Tattoo

Vorig won hij zowel ritten in de Tour als de Vuelta; komend seizoen hoopt Pedersen dat te doen in de Giro en de Tour, want hij start in die etappekoersen. De keuze voor de Giro is een beetje ingegeven door de kans op een mooi statistiekje.

“We hebben er wel even over gesproken binnen de ploeg. Stel dat ik in de Giro een rit kan winnen, dan heb ik in minder dan een jaar tijd gewonnen in de drie grote rondes. Dat zou ik wel grappig vinden. Het doel is om in de Giro voor de puntentrui te gaan en om een rit te winnen.”

De journalist van Het Nieuwsblad had z’n voorbereiding voor het interview goed op orde, want hij wist dat Pedersen zowel in de voorbije Tour als Vuelta de dertiende etappe op zijn naam schreef. Het feitje daagt de humoristische en vol van bravoure zijnde Pedersen uit tot een uitspraak waaraan hij mogelijk herinnerd zal worden.

“Stel dat het me lukt om ook in de Giro de dertiende rit te winnen, dan laat ik een dertien tatoeëren op mijn rug, haha.” Overigens hoeft Pedersen waarschijnlijk de gang naar de tattooshop niet te maken, want de dertiende etappe in de Giro van 2023 is een zware bergrit naar het Zwitserse ski-oord Crans Montana.

Haat aan Milaan-Sanremo

De goedgemutste Pedersen neemt sowieso geen blad voor de mond in het interview. Zo heeft hij ook wel een mening Milaan-Sanremo, een koers die hij vorig jaar als invaller voor Jasper Stuyven reed en hem een zesde plaats opleverde. In 2023 rijdt hij de koers opnieuw, maar niet van harte.

“Ik houd niet van die koers. Ik haat hem eerlijk gezegd. Nog altijd. Ik weet dat sommige Italianen superboos op me gaan zijn, maar Sanremo is zo fucking saai. Je doet vijf uur lang niks en dan gaat iedereen apeshit voor anderhalf uur.”

Liefde voor Parijs-Roubaix

Voor een ander monument voelt de wereldkampioen van Yorkshire juist liefde, al is die tot nu toe niet wederzijds. “Roubaix heeft me de voorbije jaren als shit behandeld. Elk jaar vraag ik me achteraf af: ‘waar is het nu weer fout gegaan?’ Maar ik blijf een grote fan. Ik zou zeggen: als ik daar ooit win, kan ik stoppen met koersen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden....

Meer zoals dit

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Appjes sturen in koers? De winnaar van Unbound deed het: ‘M’n telefoon is een belangrijk onderdeel van de strategie gedurende de wedstrijd’

Appen terwijl je fietst, in Nederland (en vele andere landen) staat er een dikke...