Iwan Spekenbrink vol vertrouwen voor 2023: 'Unieke parels, die we nu moeten zien vast te houden'

Iwan Spekenbrink was door een operatie niet aanwezig bij de perspresentatie van Team DSM, maar hij vertelde wel over de ploeg.

CRO Race 2022 stage 3

De deed de teammanager in gesprek met de NOS. Uiteraard kwam ook het vertrek van enkele sterkhouders ter sprake. Jongens als Søren Kragh Andersen, Cees Bol en natuurlijk Thymen Arensman. De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse ploeg is nu 24,2 jaar oud. Het is verreweg de jongste ploeg van de WorldTour.

Spekenbrink reageert zoals we hem kennen: hij kijkt vooral naar het talent dat wel aanwezig is bij Team DSM. "We zijn vooral heel blij met wie we hebben kunnen behouden en wie zijn doorgestroomd, maar Thymen en Lorena (Wiebes, red.) hadden ook nu nog heel goed in onze ploeg gepast. Dat is geen financieel verhaal, maar heeft meer te maken met de rol die we aanbieden en de positie in een bepaalde wedstrijd die we hen kunnen geven."

Gevraagd naar de huidige ploeg is Spekenbrink vol lof. "We hebben hele grote talenten, ook voor ons zijn het unieke parels. Nu is het zaak om ze vast te houden. Dat is waar we op inzetten. Enkele namen? Oscar Onley heeft het bij de profs al laten zien. Max Poole is een goede Brit. Lorenzo Milesi is een groot talent dat doorkomt, maar ook Casper van Uden uit Nederland. Dat is absoluut iemand waar we al snel van gaan horen."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022