Lotto-Dstny pakt flink uit: werkelijk alles aan Pascal Eenkhoorn is komend seizoen roodwitblauw

Bij Lotto-Dstny zijn ze trots op Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn. Fiets, stuurlint.. alles is in onze nationale driekleur!

Lotto Dstny cycling team RIDERS 2023

Eerder berichtten we al over de fraaie kampioenstrui die zijn nieuwe ploeg Lotto-Dstny voor Pascal Eenkhoorn liet maken. Daarbij maakten we wel even de kanttekening dat z'n helm ook nog even een roodwitblauwe touch moest krijgen.

Nou, daar hebben ze bij de ploeg naar geluisterd! Eenkhoorn rijdt komend seizoen namelijk als de nationale Nederlandse mascotte rond. Werkelijk alles aan hem en zijn fiets is roodwitblauw (of is de helm meer Brits, zoals de Twitteraar suggereert).

Hoe dan, wij kunnen deze poging wel waarderen van zijn team. Beetje cult, houden we van. De broek is wel heel lelijk en zouden we liever gewoon helemaal zwart zien (met roodwitblauwe bandjes onderop kunnen we wel leven).

O ja, de Garmin/Wahoo op het stuur mist nog een roodwitblauw hoesje eromheen. En misschien kan Pascal z'n haar ook nog even roodwitblauw verven..;) We zullen Eenkhoorn eind januari voor het eerst in z'n nieuwe kloffie en op z'n nieuwe fiets zien koersen. Dan rijdt hij de voorbereidingswedstrijden op Mallorca.

Hij zal ook sowieso starten in de Amstel Gold Race - hoe kan het ook anders als Nederlands kampioen. Eenkhoorn had ook kunnen verlengen bij Jumbo-Visma, maar krijgt bij Lotto-Dstny meer kans om voor eigen succes te gaan in het voorjaar. Naast de Amstel zullen we hem dus ook wel tegenkomen in de Vlaamse klassiekers.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023