Philip Roodhooft: 'Mathieu moet offroad-disciplines zeker niet vaarwel zeggen'

Als het aan Philip Roodhooft ligt, blijft Mathieu van der Poel, ondanks zijn rugproblemen, de komende jaren op de weg, in het veld en op de mountainbike rijden.

Media day at the Alpecin Deceuninck 2023

Over de rug van Mathieu van der Poel is de voorbije weken al vanalles gezegd en geschreven. Ook teammanager Philip Roodhooft had het op de mediadag van Alepcin-Deceuninck over die rug.

Roodhoofd wil vooreerst nog eens benadrukken dat het niet om de rugpijn gaat die Van der Poel vorige winter aan de kant hield. "Maar we moeten vermijden dat het die blessure wordt", vertelt hij aan Sporza. "Mathieu reed 8 crossen in 16 dagen met een indrukwekkende intensiteit. Het zou verwonderlijk zijn als er geen gevolgen zouden zijn."

Ook heel wat andere crossers ondervonden de voorbije maanden last van hun rug. "Maar voor Mathieu heeft het een andere dimensie door zijn voorgeschiedenis."

Moet Van der Poel zich in de toekomst dan toeleggen op één discipline? "Het is niet zo dat de conclusie nu is dat Mathieu de offroad-disciplines vaarwel moet zeggen, in de verste verte niet", aldus Philip Roodhooft.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023