📸 Laurens ten Dam oog in oog met zeehondje tijdens lange rit over het strand

Dit maakt fietsen dus zo ongelofelijk fantastisch. Zomaar een zeehond tegenkomen! Nieuwe beste maat voor Laurens..

Wie Laurens ten Dam een beetje volgt, weet dat hij dan inmiddels al wel een tijdje is gestopt met professioneel wegwielrennen, maar dat hij allesbehalve de fiets aan de haak heeft gehangen. Tegenwoordig pakt hij er meestal de gravelfiets of MTB bij.

Zo werd hij onlangs nog verdienstelijk tweede in de loodzware modderige editie van de mountainbikewedstrijd Drenthe 200. Maar veel vaker fietst hij nog over zijn geliefde Noord-Hollandse strand, ook al is het kl*tenweer.

Zo ook gisteren tijdens een lange rit waarin hij helemaal van Den Helder tot Wijk aan Zee over het strand reed. Als je zo'n eind over het strand rijdt, wordt de kans ook wat groter dat je een zeehondje tegenkomt. Maar deze lag wel heel mooi klaar voor LTD.

Gelukkig had hij z'n telefoon snel bij de hand, maakte hij een foto van deze schattige Seabert en deelde dit geluksmomentje via Instagram met zijn volgers. Kijk dan, wat een lieverd! Live Slow, Ride Fast, maar sta even stil when je een zeehondje ziet..

Beeld: screenshot Instagram Laurens ten Dam

Als gezegd kwam deze mooie ontmoeting tot stand in een lange rit. De man achter zat bijna vijf uur op de fiets in zijn  rit over bijna 150 kilometer. Ook op Strava maakt Lau uiteraard gewag van het zeehondje. 'Nieuwe vrienden gemaakt op het strand' luidt de titel van zijn rit (met nog een extra foto erbij, swipe daarvoor naar rechts).

Heb je zelf ook weleens een bijzonder dier of iets anders speciaals gespot tijdens een ritje op de fiets? Laat het ons weten via redactie@wielerrevue (met foto en/of Strava-activiteit erbij). Wie weet kunnen we dan een mooi overzicht maken van wat mensen allemaal zijn tegengekomen tijdens het fietsen!

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Laurens ten Dam/ Live Slow Ride Fast