🎥 Puck Pieterse verkent blubberzwemrondje NK veldrijden met GoPro (en heeft er nog steeds heel veel plezier in)

Een beetje (heeeel veel) blubber krijgt Puck er niet onder. Ze filmt het NK-rondje van vanmiddag en haalt met haar veldrijvrienden nog wat stunts uit ook..

Wie onze site of het YouTube-account van Puck Pieterse een beetje volgt, weet dat de jonge Amersfoortse een verkenning van een rondje van iedere wedstrijd die ze rijdt, filmt met een GoPro om (vaak ook met de nodige humor erin).

Dat is voor het rondje van het NK veldrijden dat vandaag in Zaltbommel wordt verreden niet anders. Eerder postten we al een filmpje van het parkoers door een mannelijke amateur, maar door de vele regenval en het verder gestegen waterpeil van de Waal ziet het parkoers er nu weer heel anders uit: het is een blubberballet (en met alle respect voor de amateur: het is ook geen Puck Pieterse natuurlijk..)

Het filmpje begint dan ook daarmee: zus Isa Pieterse en maatje Lauren Molengraaf, een junior die veel voorbij komt in haar filmpjes, glijden naar beneden van een blubberhelling.

Daarna zie je goed hoe blubberig het rondje is. Maar Puck lijkt het desondanks - of misshien juist wel dankzij dat.. - uitstekend naar haar zin te hebben! Check hier zelf het rondje met Puck - helemaal aan het eind zitten ook nog wat stunts (hoe rijd je die helling af?) en laat ze een fietswissel zien vanuit haar gezichtspunt.

Puck Pieterse neemt het vanaf vanmiddag om 13.40 uur op tegen Fem van Empel en de andere vrouwen (alleen Shirin van Anrooij is er niet bi; zij traint in Spanje voor haar wegseizoen en het WK veldrijden). De mannen rijden om 15.00 uur. Je volgt het op Omroep Gelderland en de NOS (waarschijnlijk alleen stream online).

Cyclocross
  • Beeld: YouTube Puck Pieterse