🎥 Na Anderlecht en PSV kan Remco Evenepoel nu ook Boca Juniors achter z'n naam zetten

Remco Evenepoel mocht zich (voor eventjes) speler van Boca Juniors noemen, in een vol stadion nog wel. PSV, Anderlecht, Boca.. Toch een illuster rijtje clubs!

Team presentation of the Soudal Quick-Step 2023

Terwijl in Nederland en België de crossers door de blubber zwoegen tijdens de nationale kampioenschappen, zocht Remco Evenepoel betere omstandigheden op. Met onder andere ook Fabio Jakobsen in de gelederen opent hij vanaf 22 januari met zijn Soudal QuickStep de Argentijnse Ronde van San Juan.

Daar had de roemrijke voetbalclub Boca Juniors ook lucht van gekregen. De club uit Buenos Aires nodigde de wereldkampioen, die natuurlijk een voetbalverleden heeft bij Anderlecht en PSV, uit in fraaie stadion La Bombonera.

Daar mocht hij de wedstrijdbal naar binnen brengen in een vol stadion voorafgaand aan het duel tegen Everton (niet de club uit Liverpool, Argentinië heeft een eigen Everton). Als klap op de vuurpijl ontvangt Evenepoel ook een shirt, dat hij gelijk om de schouders doet.

Evenepoel zal het geelblauwe shirtje weer snel verruilen voor de regenboogtrui. Hij zal daar dus vanaf komende zondag voor het eerst mee te zien zijn in het nieuwe seizoen. Evenepoel gaf al aan in Argentinië vooral voor Jakobsen te willen rijden. De jonge Belg heeft zelf dit seizoen in eerste instantie zijn zinnen gezet op L-B-L en de Giro.

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023