Laurens Sweeck over incident aan materiaalzone: 'Moedwillig gedaan'

Laurens Sweeck zag Michael Vanthourenhout de Belgische driekleur veroveren. Hij is er echter van overtuigd dat een akkefietje in de materiaalzone hem de zege kostte.

BK Veldrijden 2023 in Lokeren elite men

"Ik ben ontgoocheld omdat het niet sportief verlopen is", vertelde een teleurgestelde Sweeck na afloop in het flashinterview. "We waren aan elkaar gewaagd, dus in dat opzicht verdient Michael wel de zege. Maar de regels werden niet nageleefd."

In de materiaalzone werd Sweeck twee maal opgehouden door een materiaalman van het Pauwels-Sauzen kamp, waardoor hij enkele seconden opgehouden werd. Volgens Sweeck hoorden de mecaniciens van Pauwels-Sauzen daar helemaal niet te staan. "Naar mijn weten kies je voor de start een box en sta je daar de hele wedstrijd in. In de tweede ronde zie ik dan plots dat de tegenstand op onze plek staat. De regels werden gewoon niet nageleefd", klinkt het ontgoocheld.

Sweeck is er verder van overtuigd dat het niet om een onschuldig 'akkefietje' ging, maar dat hij bewust gehinderd werd. "Ik werd moedwillig opgehouden. Als renner voel je dat aan. Daardoor ontstond er een kloof en kwam ik tekort in de finale", aldus een zichtbaar gefrustreerde Laurens Sweeck.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023