Jurgen Mettepenningen gooit extra olie op het vuur in kwestie Sweeck-Vanthourenhout: 'Alleen hebben wij er geen rel van gemaakt...'

Tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout zal het voorlopig waarschijnlijk niet goed komen.

BK Veldrijden 2023 in Lokeren elite men

Vorig jaar waren Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck nog ploeggenoten. Hoewel die laatste niet volledig op zijn plek was bij Pauwels Sauzen-Bingoal, gingen ze voor het oog van de camera's goed met elkaar om. Dat is het na het BK in Lokeren wel anders. Sweeck beschuldigde de entourage van Vanthourenhout van opzettelijk hinderen in de materiaalpost.

Volgens Vanthourenhout was er vrede gesticht na een goed gesprek tijdens de dopingcontrole, maar een dag later in Otegem bleek dat niet het geval. Daar was Sweeck de sterkste, maar ging het gesprek na afloop vooral over twee voorvallen tijdens de race: Vanthourenhout werd door Sweeck de materiaalpost in gedwongen en toen de race gereden was maakte Sweeck een provocerende pirouette voor het oog van de mecaniciens van Vanthourenhout.

Vanthourenhout was daar niet bepaald van gediend, en ook Pauwels Sauzen-Bingoal-manager Jurgen Mettepenningen deed geen moeite om het brandje te blussen. Sterker nog, hij gooide nog wat extra olie op het vuur door op Twitter Sweeck te beschuldigen van vuil spel. "Otegem vandaag (links), Diegem 3 weken terug (rechts). Déjà vu...", schrijft hij bij zijn bericht.

In Otegem is de pirouette te zien, terwijl in Diegem is te zien hoe Vanthourenhout ten val komt bij de balkjes. Dat gebeurt omdat Sweeck de controle verliest en van zijn fiets moet. Daarbij hindert hij Vanthourenhout. "Mensen vergeten snel", aldus Mettepenningen. "Alleen hebben wij er toen geen rel van gemaakt..."

Cyclocross
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023