Zeeman over contractverlenging Gesink: 'Robert kan rustig erover nadenken, laat er nog maar een zware periode overheen gaan'

Het contract van Robert Gesink loopt eind 2023 af, maar hij overweegt om er nog een jaar aan vast te plakken bij Jumbo-Visma.

Santos Tour Down Under proloog - elite men

De Achterhoeker is momenteel in de Tour Down Under vandaag aan zijn zeventiende profseizoen begonnen. Het was de bedoeling dat het zijn laatste jaar zou worden, maar daar twijfelt hij nu over. "Ik heb de deur een klein beetje op een kier gezet", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Sportief directeur Merijn Zeeman zegt dat die deur voor Gesink altijd openstaat. "Hij heeft voor ons nog hartstikke veel waarde", laat hij weten. "Het is heel belangrijk voor de ploeg dat Robert zijn carrière op een mooie manier rond kan maken, zodat hij de rest van zijn leven ambassadeur is van dit team. We hebben het er al een paar keer over gehad en na de Giro praten we verder."

Zeeman wil weten of Gesink er na een zware voorbereidingsperiode op de Giro d'Italia nog zo over denkt. "Als je al zo lang prof bent, is het belangrijk goed af te wegen wat het juiste moment is om te stoppen. Het lijkt erop dat dat moment nog niet is aangebroken. Robert kan er rustig over nadenken. Laat er ook maar een lastige periode overheen gaan, met een zware voorbereiding op de Giro en dan een zware koers. En daarna bedenken: is dit echt wat ik wil? Nog een jaar?"

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023