📸 Mark Cavendish poseert in Britse kampioenentrui van Astana

Onlangs werd hij nog gespot op de luchthaven van Alicante, nu is het ook officieel: Mark Cavendish gaat dit seizoen in Astana outfit op zoek naar een 35e ritzege in de Tour.

Gooikse Pijl 2022

Mark Cavendish koost aanvankelijk voor het Franse B&B Hotels KTM, nadat hij bij Soudal Quick-Step niet langer welkom was. Dat project liep op de klippen waarna Astana een reddingsboei gooide naar de Britse spurtbom.

Vinokoerov kondigde dan wel de komst van Cavendish aan, daarna bleef het wekenlang stil rond de transfer. Bovendien was de Brit niet te zien op teamfoto waardoor er wat getwijfeld werd of de transfer er wel zou komen.

Op Twitter maakt Astana nu komaf met die twijfels. Ze publiceerden een foto van Mark Cavendish in een fraaie Britse kampioenentrui van Astana.

"Cavendish de beste sprinter allertijden", klinkt het bij teammanager Alexandr Vinokurov. "De komst van een topsprinter in ons team is een grote uitdaging, maar we zijn er klaar voor. Mark is nog steeds erg gemotiveerd om te winnen en we zullen hem daarin ondersteunen op alle mogelijke manieren."

Cavendish heeft inmiddels al 37 jaren op de teller. Desondanks was hij vorig seizoen nog goed voor vijf overwinningen, waaronder de Britse nationale titel. Als hij straks in de Tour nog één ritzege pakt breekt hij het zegerecord van wielerlegende Eddy Merckx.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022