Vader Quintana: 'Nairo reist dit weekend naar Europa om contract te tekenen'

Heeft Nairo Quintana dan toch nog een nieuw team voor komend seizoen gevonden? Volgens zijn vader wel!

Tour des Alpes Maritimes et du Var 2022 stage-3

De grootste transfersoap afgelopen winter is ongetwijfeld die van Mark Cavendish en Nairo Quintana. Die eerst is zopas aangekondigd bij Astana, de nieuwe ploeg van Nairo Quintana blijft een mysterie.

De Colombiaan werd door zijn werkgever Arkéa-Samsic op straat gezet nadat hij tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk positief testte op de verboden pijnstiller Tramadol. Hij werd sindsdien aan heel wat WorldTour ploegen gelinkt, maar het kwam nooit tot een transfer.

Bij de start van het nieuwe seizoen zit 'Nairoman' nog steeds zonder ploeg en rijzen er twijfels over zijn toekomst als profrenner. Zijn vader, Luis Quintana, verklaarde echter aan het Colombiaanse sports.caracoltv dat zijn zoon komend seizoen wel degelijk terug te zien zal zijn in het peloton.

"Er is nog niets officieel, we weten nog niet voor welk team hij gaat rijden, maar hij reist dit weekend naar Europa om een transfer af te ronden", klinkt het.

UPDATE 19:00 uur

Volgens La Gazzetta Dello Sport is Quintana in onderhandeling moet Team Corratec. de Italiaanse formatie promoveert dit seizoen tot UCI Pro Team en zou startrecht krijgen in de Giro d'Italia.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/LB/RB/Cor Vos © 2022